Εργοστάσιο απορριμμάτων Φλόκα: Έρχεται η κατακύρωση

floka Προς την οικονομική επιτροπή του Δήμου Πατρέων οδεύουν τα τεύχη δημοπράτησης της Β’ φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων. Οι φορείς διαχείρισης ξεκίνησαν ήδη να ορίζουν τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα παρακολουθούν τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, που θα γίνει από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης στην οικονομική επιτροπή θα είναι η έγκριση των τευχών δημοπράτησης. Στα τεύχη θα περιγράφεται η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου. Τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου θα κάνουν προκαταρκτικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους για την κατασκευή του έργου. Θα γίνει και δεύτερος γύρος, προκειμένου τα υπηρεσιακά στελέχη να συντάξουν τα τελικά τεύχη, με βάση τα οποία οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή της περιβαλλοντικής υποδομής θα καταθέσουν τη δεσμευτική τους προσφορά.
Στη Β’ φάση του διαγωνισμού έχουν προκριθεί πέντε υποψήφιοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου ο μειοδότης θα αναδειχθεί το αργότερο στις αρχές του 2014.
Υπενθυμίζεται ότι στη Β’ φάση έχουν προκριθεί από την οικονομική επιτροπή οι (με τη σειρά που κατέθεσαν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος):
1. Ενωση εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC ΑΕ
2. ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ. – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ
3. Ενωση εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ 11
4. Ενωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ
5. ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ.
Η δημοτική αρχή είναι ενήμερη για τις διαφορετικές απόψεις που προέρχονται από φορείς και κόμματα σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε. Ωστόσο, πιστεύει ότι έχει κινηθεί σωστά, λαμβάνοντας μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η επιλογή της τεχνολογίας για την επεξεργασία των απορριμμάτων. Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι τις προηγούμενες μέρες αναζωπυρώθηκε ένας θόρυβος που συνέπεσε ακριβώς με αυτή τη φάση.
pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.