ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 170 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκατόν δέκα νέα έργα συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν μέσα στο 2011 στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η ανακατασκευή του γενικού νοσοκομείου της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» και η προμήθεια εξοπλισμού, το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, η αναβάθμιση του λιμανιού στο…
Κατάκολο Ηλείας, καθώς και το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε σήμερα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Όπως προσέθεσε ο περιφερειάρχης, μέσα στη χρονιά που φεύγει το ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα μπήκε σε εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς νέων εντάξεων και απορροφήσεων πόρων, με βασικό στόχο «να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, που προορίζεται για την κάλυψη αναπτυξιακών αναγκών της Περιφέρειας».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας του προσκόμισε πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επέκταση στην περιοχή του δικτύου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ο Απ. Κατσιφάρας ανέφερε στον Γιάννη Μανιάτη ότι «η Δυτική Ελλάδα δεν πρόκειται επ’ ουδενί να δεχθεί τον αποκλεισμό της από το φυσικό αέριο». Μάλιστα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «προσκομίζουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη μελέτη που τεκμηριώνει τη βιωσιμότητα της επέκτασης του φυσικού αερίου στην περιοχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.