ΕΠΤΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ

Τα 7 δισ. ευρώ υπολογίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), Ευγένιος Γιαννακόπουλος ότι αγγίζουν τα έσοδα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο, χρήματα από τα οποία το ελληνικό δημόσιο δεν…εισπράττει τίποτα.Κατά την ενημέρωση που παρέσχε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του από τα κόμματα στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο κ. Γιαννακόπουλος κατέθεσε ότι: «Όλος ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός. Δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα για το δημόσιο. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 7 δις τα έσοδα από νόμιμο τζόγο και άλλα 7 δις από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δις από τα οποία τα 7 διαφεύγουν».

Πρόσθεσε δε, ότι ο εντοπισμός τους «είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά» και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο να έχει μπει η επιτροπή μπει σε ένα πρώτο αυλάκι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Τσούρας σημείωσε ότι «στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια».

Πάντως, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε στα μέλη της επιτροπής ότι «η επιτροπή για τα τυχερά παιχνίδια δεν θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, θα ρυθμίζει μόνο τα παίγνια, δεν ρυθμίζει τα χρήματα του οργανισμού» ενώ εξήγησε ότι η επιλογή των παιχνιδιών θα γίνεται από τον ΟΠΑΠ και πρόσθεσε ότι από τις 35.000 μηχανές (φρουτάκια) ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και τις άλλες θα τις δημοπρατήσει ο ίδιος» αλλά πρόσθεσε, «αυτό δεν προχωράει γιατί ακόμα δεν υπάρχει ακόμα το κατάλληλο πλαίσιο».

Τελικά, ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) κατά πλειοψηφία και με τη θετική ψήφο μόνον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.