Επιτροπή Aγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας…..

Με την ψήφιση του νέου μνημονίου, του εφαρμοστικού νόμου και της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκαν από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αποφασίστηκε η μείωση των μισθών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλιση.
Η όρεξη των μεγαλοξενοδόχων άνοιξε, και χρησιμοποιώντας όλους τους
αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ , όπως την ελαστική μορφή εργασίας και την αντικατάσταση μονίμου προσωπικού των ξενοδοχείων από διάφορα συνεργεία. Τρανταχτό παράδειγμα το ξενοδοχείο GRECOTEL της Κυλλήνης όπου πετάει στο δρόμο δεκαπέντε εργαζόμενους, και τους αντικαθιστά με συνεργείο.
Η στιγμή ευθύνης για όλους μας έφτασε. Τώρα ήρθε η ώρα να μετρηθούμε, να μην δείξουμε καμία υποχώρηση ,πληρώσαμε πολλές φορές τα κέρδη τους. Είναι η ώρα να δώσουμε μήνυμα στους μεγαλοεργοδότες και στους εργατοπατέρες-τσιράκια που θέλουν να αξιοποιήσουν τους νόμους καρμανιόλα των κομμάτων τους.
Δεν θα γίνουμε δουλικά του 21ου αιώνα. Η τιμή και αξιοπρέπεια μας, μα πάνω απ΄όλα η επιβίωση των οικογενειών μας δεν μπαίνει σε κανένα παζάρι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να απορρίψουμε τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας έχει την ευθύνη να ενημερώσει τον κλάδο και να οργανώσει τους αγώνες που θα χρειαστεί να γίνουν για να μην περάσει από τη μεγαλοεργοδοσία το μακελειό που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις του μαύρου μετώπου.
Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Νομού στη γενική συνέλευση που πραγματοποιούν τα δυο σωματεία Κάστρου – Αμαλιάδας και Πύργου την Κυριακή 4 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο Κάστρο, για να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση, και να πιέσουμε τις ηγεσίες των δυο σωματείων να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των απολυμένων εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας συμμετέχει στο ΠΑΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.