Επισφάλειες που φτάνουν έως και στο 30% για τις τράπεζες!

Πέρα από κάθε όριο και λογική φαίνεται ότι κινούνται στην πραγματικότητα οι επισφάλειες στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Κορυφαίο στέλεχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας επιβεβαίωνε, νωρίς σήμερα, ότι «σε ορισμένες κατηγορίες τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται πάνω και από το… 30%!».
Το ποσοστό μπορεί να προκαλεί ίλιγγο, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα, η οποία τελικώς είναι πολύ πιο σκληρή σε σχέση με ό,τι αναμενόταν.
Ποια είναι τα δάνεια, των οποίων οι επισφάλειες έχουν φτάσει σε αυτά τα ύψη, δεν διευκρινίσθηκε. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι προέρχονται από το κομμάτι της καταναλωτικής πίστης, με πιθανότερο «υποψήφιο» τις πιστωτικές κάρτες.

Οι τελευταίες, λόγω της κρίσης, έχουν «φορτωθεί» σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά πολύ δύσκολα, πλέον, ξεπληρώνονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σπάσει κάθε φραγμό. Και γι’ αυτό έπαψαν να «ανανεώνονται» από τις τράπεζες, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα «κόκκινα» υπόλοιπα είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι θα αυξηθούν κι άλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.