Επιστολή Καφύρα για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Κατάκολο….

Έγγραφο προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, σχετικά με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Κατακόλου.
Στην επιστολή του ο κ. Χαράλαμπος Καφύρας αναφέρει:
«Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε η Ανοιχτή Δημόσια Πρόσκληση για ερευνητικές διεργασίες, απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικής χρήσης για την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η περιοχή του Κατακόλου, η οποία θεωρώ ότι είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Μετά την ανακοίνωση αυτή, στους Ηλείους υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά την προοπτική εξόρυξης υδρογονανθράκων που έχουν να κάνουν με τα εξής ζητήματα :
Περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις
Επιπτώσεις στον τουρισμό (οπτική όχληση από τις εξέδρες γεωτρήσεων) και η δυνατότητα από ξηράς κεκλυμένων γεωτρήσεων
Οικονομικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας, Περιφερειακός φόρος (5% όπως προβλέπει η προκήρυξη) και η δυνατότητα αύξησης του και η διαδικασία και ο χρόνος απόδοσης στους κατοίκους της Ηλείας
Οφέλη της τοπικής κοινωνίας από νέες θέσεις εργασίας και προτεραιότητες για τους κατοίκους της περιοχής
Για όλα τα παραπάνω θέματα σας καλούμε να επισκεφθείτε τον Νομό Ηλείας, για να μας ενημερώσετε αναλυτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.