«Επιδότηση για το Πετρέλαιο Θέρμανσης»

                           avgerin vouliΤην άμεση οριστικοποίηση της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ζητούν με κοινή ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να οριστικοποιήσει σύντομα τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους. 

Οι Βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει σχετικά με το ποιο είναι το ποσό, το οποίο προβλέπεται να εκταμιευθεί φέτος, για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης και αν η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων, θα προβλέπει το ποσό που αναλογεί να δίνεται προκαταβολικά.

Επισημαίνεται ότι ήδη από την περσινή περίοδο τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, της οποίας προεδρεύει η Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είχαν ζητήσει τη  μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να μειωθεί η μεγάλη κατανάλωση ξύλων, η οποία είχε οδηγήσει και σε φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, αλλά και στην πρόκληση αιθαλομίχλης σε πολλά αστικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα η Δρ. Αυγερινοπούλου επισημαίνει την  ανάγκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει αυξημένη επιδότηση για τις ορεινές περιοχές, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πολύ μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες. Μάλιστα και πέρσι η Βουλευτής είχε υποβάλλει προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικό αίτημα σε συνεργασία με Δημάρχους και κατοίκους ορεινών περιοχών του Νομού Ηλείας, οι οποίοι είχαν συνυπογράψει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.