Επενδύσεις 2,2 εκατ. ευρώ από την GlaxoSmithKline

550_334_265721.jpg

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Επενδύοντας 2,2 εκατ. ευρώ στην εγχώρια φαρμακευτική αγορά η GlaxoSmithKline ρίχνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενίσχυση της παρουσίας της στη χώρα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην οικία του πρέσβη της Βρετανίας Τζων Κίττμερ, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, εκπρόσωποι της GSK, αλλά και της ΦΑΜΑΡ αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας.

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τετραετή συμφωνία για τη συσκευασία τεσσάρων επιπλέον μη συνταγογραφούμενων προϊόντων – φθάνοντας συνολικά στις πέντε συσκευασίες – από τα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ σε Αυλώνα και Ανθούσα για λογαριασμό της GSK.

Οι νέες συσκευασίες φαρμάκων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά περί τα τέλη του έτους, θα φθάσουν τα 12,5 εκατομμύρια τεμάχια, το 98% των οποίων θα εξάγεται σε 32 χώρες. Όπως αναφέρθηκε σχετικά, η συνεργασία αυτή ενισχύει το εμπορικό ισοζύγιο των ελληνικών εξαγωγών και καθιστά την Ελλάδα κέντρο παραγωγής για τις διεθνείς αγορές, ενώ δημιουργεί 30 επιπλέον θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline Ρομπέρτο Γκρέκο μετέφερε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα αναδυθεί από τη κρίση με τους κατάλληλους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας» Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Βλέπουμε πρόοδο σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον κλάδο της υγείας προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε ένα σταθερό, δίκαιο και διαφανές περιβάλλον καθώς και στην αποκατάσταση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας προς όφελος των Ελλήνων ασθενών»,

Για την νέα συνεργασία ο Ρότζερ Σκάρλετ Σμιθ, πρόεδρος της GSK Consumer Healthcare Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής σχολίασε ότι «Η επένδυση αυτή έχει τη δυναμική να αναπτύξει την εγχώρια αγορά του φαρμάκου, καθώς και να προσελκύσει νέο επενδυτικό ενδιαφέρον».

Ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης, γενικός διευθυντής της GSΚ Consumer Healthcare Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε από την πλευρά του πως η συνεργασία αυτή «θα αναδείξει τη δυναμική και τις δυνατότητες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας να αναλάβει μία παραγωγή υψηλών απαιτήσεων και πολυπλοκότητας με πολλαπλές συσκευασίες για τα εξαγόμενα προϊόντα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΦΑΜΑΡ, Πάνος Μαρινόπουλος είπε σχετικά: «Εκτιμώντας την επιτυχημένη πορεία στενής συνεργασίας για περισσότερα από 40 χρόνια και βασιζόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η GSK, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη μεταξύ μας σχέση όπως φαίνεται και μέσω της νέας συμφωνίας. Επιπλέον, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να μεταφέρουμε νέους όγκους παραγωγής στα εργοστάσιά μας στον Αυλώνα Βοιωτίας και στην Ανθούσα Αττικής, για τους οποίους θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.