Επενδύει και στο Twitter τώρα ο Σαουδάραβας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ

37535495FCDCEBB529144506752B763C.jpg

Ο δισεκατομμυριούχος Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ λέει ότι δεν θα πουλήσει τις μετοχές του στο Twitter, καθώς η αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) της εταιρείας αναμένεται να ταράξει την αγορά αργότερα μέσα στο 2013 ή στις αρχές του 2014.

Ο πρίγκιπας και ανιψιός του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, αλλά και ο ιδιοκτήτης της διεθνούς επενδυτικής επιχείρησης Kingdom, επένδυσε 300 εκατ. δολάρια στον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα τέλη του 2011 .

«Είναι σαφές ότι η ταχύτητα που κινούνται δείχνει ότι θα ήθελαν η αρχική δημόσια εγγραφή να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα. Πιστεύω ότι θα συμβεί είτε φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους», δήλωσε ο Αλουαλίντ στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξή του την Κυριακή .

«Το Twitter είναι μια πολύ στρατηγική επένδυση για μας. Πιστεύουμε ότι μόλις τώρα αρχίζει να αγγίζει την επιφάνεια, για αυτό και έχουμε επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία». 

Ο πρίγκιπας Αλουαλίντ είναι μία φιγούρα που  παρακολουθείται στενά στις διεθνείς αγορές λόγω των επιτυχών επενδύσεών του μέσω της Kingdom Holding σε εταιρείες όπως η Citigroup και η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ.  

«Με 300 εκατομμύρια πελάτες που έχουν και μισό δισεκατομμύριο tweets την ημέρα, το δυναμικό ανάπτυξης του Twitter είναι τεράστιο», είπε ακόμη ο Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Μάλιστα, ενώ η αγορά αναμένει ότι η αξία της εταιρείας είναι κάτι περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκείνος βλέπει δυνατότητες για μια πολύ υψηλότερη αποτίμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.