Επαφές με αξιωματούχους της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

avgerin vouliΠροσκεκλημένη Oμιλήτρια του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος HannsSeidelStiftung στις Βρυξέλλες

Επαφές με αξιωματούχους της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Σε συνέδριο στις Βρυξέλλες με θέμα την Ελλάδα και τις προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία εκπροσωπεί τη Βουλή των Ελλήνων, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μετά από πρόσκληση του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος HannsSeidelStiftung.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έχει θέμα: «FromGrexittoGrecovery: JointEffortsforReform, StabilityandGrowth» (Από την Ελληνική Έξοδο στην Ελληνική Ανάκαμψη: Κοινές προσπάθειες για Μεταρρυθμίσεις, Σταθερότητα και Ανάπτυξη), η Δρ. Αυγερινοπούλου θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα συμμετέχει σε ανοικτή συζήτηση ενώπιον κοινού στο Ινστιτούτο Goethe. Στο πάνελ έχουν επίσης προσκληθεί η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ, κα. Μαριέτα Γιαννάκου, ο Βουλευτής Ιωάννης Κεφαλογιάννης, καθώς και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής του CSUMarkusFerber. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Κακολύρης.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης εργασίας στις Βρυξέλλες, η Βουλευτής συναντήθηκε με τον οικονομικό αναλυτή της Κομισιόν, Dr. MarkusSchulte, με τον οποίο συζήτησε τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση, ενώ η κοινωνική και οικονομική κατάσταση στις νότιες χώρες της Ε.Ε και οι προοπτικές ανάπτυξης τους ήταν το θέμα συζήτησης με τον κ. PeterStubJorgensen από τη Διεύθυνση για τα θέματα Εργασίας της Κομισιόν και την κα. HannaJahns από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής.

Η δρ. Αυγερινοπούλου θα έχει αύριο συνάντηση με τον εκπρόσωπο της TaskForce στην Ελλάδα, κ. PeterWagner από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, καθώς και με τον κ.MatthiasOel από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τη λαθρομετανάστευση.

Η Βουλευτής θα παρευρεθεί εξ’άλλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο χώρο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για την Ευρώπη, η οποία θα γίνει παρόντος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς, του Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Οικονομικών κ. JanuszLewandowski και του HansGertPottering, Προέδρου του πολιτικού ινστιτούτου, KonradAdenauer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.