ΕΠΑΛ Ηλείας: Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού

2 epal amal  Αν και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει, λόγω της έλλειψης καθηγητών, τα ΕΠΑΛ Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, στον τομέα υγείας διδάσκονται μόνον δυο ώρες καθημερινά.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ επισημαίνουν με επιστολή διαμαρτυρίας τους:

«Ρωτάμε συνεχώς με αγωνία τους τελευταίους 4 μήνες, από τη στιγμή που  το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με τη διαπιστωτική του πράξη δημοσιοποίησε τα ονόματα των 2.122 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που έθεσε σε διαθεσιμότητα, για το ποιο θα είναι το μέλλον μας.

Τι θα γίνει με τα όνειρα μας; Με τους στόχους μας… τους στόχους μας για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας.

Γιατί τόσοι και τόσοι συμμαθητές μας στο παρελθόν τα κατάφεραν, γιατί όχι και εμείς;  Αναρωτιόμαστε  λοιπόν, για το τι θα γίνει. Έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν υπάρχει καθηγητής σε κανένα σχολείο του νομού μας για τα μαθήματα της ειδικότητας του Τομέα Υγείας αλλά και των Φιλολογικών μαθημάτων.

Αποτέλεσμα του οποίου είναι να πηγαίνουμε στο σχολείο και να κάνουμε 2 διδακτικές ώρες την ημέρα (στα λοιπά μαθήματα γενικής παιδείας). Ποιος ωρομίσθιος καθηγητής θα έρθει όμως στην επαρχία για να μας κάνει μάθημα για λίγα ευρώ; Μήπως τελικά με τη διαθεσιμότητα των αξιόλογων καθηγητών μας το Υπουργείο Παιδείας μας κατάταξε και μας ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού; Και ποιος τελικά είναι αρμόδιος για να πάρει στα χέρια του τη μοίρα τόσων παιδιών, τη μοίρα τόσων οικογενειών;

Ποιος θα νοιαστεί για μας; Οι 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα; Άλλωστε ποιος από αυτούς νοιάζεται για τα φτωχά παιδιά του λαού μας;

Τα δικά τους παιδιά εξάλλου δεν σπουδάζουν στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ!  Ας φωνάξουμε λοιπόν όλοι μαζί να ακουστούμε δυνατά, ας ενώσουμε  όλοι μαζί τη δύναμή μας, σαν μία ομάδα, σαν μία οικογένεια, σαν μία γροθιά για να απαιτήσουμε το αυτονόητο… τη μόρφωσή μας, τα όνειρά μας, το αύριο μας …τους πολύτιμους καθηγητές μας!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.