Επίσκεψη Τατούλη στο λιμάνι του Κατακόλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA To λιμάνι του Κατακόλου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνοδευόμενος από την διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Βαρουξής, ενημέρωσε για τις εργασίες της επέκτασης του προσήνεμου μώλου που θα επιφέρουν και συνθήκες ασφαλέστερου ελλιμενισμού των πλοίων που θα προσεγγίζουν, ενώ ο κ. Τατούλης τόνισε πως θα είναι δίπλα του σε όποιες αποφάσεις και αν πάρει.

Όσον αφορά, το θέμα των οδικών αξόνων, την ανολοκλήρωτη εθνική οδό Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Τριπόλεως όσο και την Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, γνωστή ως 111, ο κ. Τατούλης, τόνισε ότι λόγω της δυνατότητας που έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου να διατηρεί όλη τη σεζόν τουρισμό, την ενδιαφέρει να υπάρχει άρτια οδική διασύνδεση, με το λιμάνι της Κυλλήνης ή το αεροδρόμιο του Αράξου, την δυτική Ελλάδα ευρύτερα.

Τέλος, υπήρξε αναφορά και στο θέμα των σκουπιδιών, με τον κ. Τατούλη να επισημαίνει πως η ορθή διαχείριση των σκουπιδιών θα είναι επ’ ωφελεία και του τουρισμού, αναφέροντας τους τρόπους διατήρησης που προτείνονται μέσα από το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Το σχέδιο περιλαμβάνει τρεις σταθμούς διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με παραγωγή βιοαερίων από τα οργανικά υπολείμματα για τις ενεργειακές ανάγκες των μονάδων. Σε ένα  ΧΥΤΥ δίπλα τους θα ενταφιάζονται τα υπολείμματα, ενώ θα προχωρήσουμε την ανακύκλωση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.