Επίσκεψη Βουλευτού Επικρατείας κας. Αυγερινοπούλου στη συνοικία Παπακαυκά Αμαλιάδας

Κρίσιμης σημασίας η ενίσχυση των προσπαθειών των Ρομά για ένα καλύτερο μέλλον….Επίσκεψη στη συνοικία Παπακαυκά της Αμαλιάδας προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα των Ρομά πραγματοποίησε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.Η Βουλευτής συζήτησε με κατοίκους, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ρομά «Άγιος Γεώργιος» κ. Γιώργο Πιλαφτσή, με τον Γραμματέα κ. Νίκο Μπατζαλή και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με μέλη του δραστήριου Αθλητικού Συλλόγου «Πάνθηρες» για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν.

Με την ιδιότητα της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος  της Νέας Δημοκρατίας, η κα. Αυγερινοπούλου συνεχάρη τη νέα γενιά των Ρομά για τις δράσεις της, και για το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν θέματα διαχείρισης των υδάτων και της δημόσιας υγείας, αλλά και τα προβλήματα αναβάθμισης των οικιών των Ρομά στη συνοικία Παπακαυκά. Η συνάντηση εστιάστηκε στην ανάγκη εφαρμογής εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, στην προώθηση δραστηριοτήτων που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των Ρομά, αλλά και στην καλύτερη δικτύωση τους προκειμένου να είναι σε θέση να διεκδικούν ευρωπαϊκά προγράμματα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο κ. Πιλαφτσής επεσήμανε ότι η κοινότητα αισθάνεται αδικημένη, καθώς τα τελευταία τριάντα χρόνια η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους Ρομά είναι μηδενική, παρ’ό,τι τα χρήματα αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και χάνονται προς άλλες χώρες, όταν δεν αξιοποιούνται από την Ελλάδα. Η Βουλευτής επεσήμανε από την πλευρά της, ότι είναι κρίσιμης σημασίας η ενίσχυση των υποδομών της συνοικίας Παπακαυκά, αλλά και των προσπαθειών των Ρομά για ένα καλύτερο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.