Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

tsipras_600_375_-1520156779Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας «μιας πολιτισμικής συμμαχίας για τη διάσωση των ιδρυμάτων.»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας αυτή τη φορά με αφορμή τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως τα Ανώτατα Ιδρύματα έχουν μπει στο στόχαστρο του μνημονίου προβλέποντας πως με 1.400 υπάλληλους λιγότερους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας «μιας πολιτισμικής συμμαχίας για τη διάσωση των ιδρυμάτων.»

Ένταση προκλήθηκε όταν κατά την ομιλία της, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση μετέφερε τη θέση του κόμματός της να λειτουργούν τα πανεπιστήμια με προσωπικό ασφάλειας κατά τη διάρκεια των απεργιών ώστε να μην παρεμποδίζεται το διδακτικό έργο, προκαλώντας την αντίδραση των διοικητικών υπάλληλων.

Στο μεταξύ, έως και την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει οι διοικητικοί υπάλληλοι των τεσσάρων Πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τους καταλόγους να συμπληρώσουν από μόνοι τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα τυπικά τους προσόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.