Εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Θεοφανείων στο Παλούκι (Φώτο + Βίντεο)

Εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Αγίων Θεοφανείων στο Παλούκι – Για έκτη συνεχόμενη χρονιά έπιασε το Σταυρό ο αστυνομικός Παναγιώτης Ρούνης 

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 από τον Δήμο Ήλιδας η εορτή των Αγίων Θεοφανείων ,με την καθιερωμένη τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιου Παλουκίου Αμαλιάδας.

Με δεδομένο ότι ο καιρός ήταν καλός και δεν έκανε ιδιαίτερο κρύο, το αλιευτικό καταφύγιο ‘βούλιαξε’ από κόσμο, από ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά τον Καθαγιασμό των υδάτων.

Το πρόγραμμα του εορτασμού είχε ως εξής:

7:30 π.μ. – 11.00 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία – Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Παλούκι Αμαλιάδας (Σωτηρούλα)

11:30 π.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού – Αγιασμός Υδάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Σωτηρούλα) στο Παλούκι και εν συνεχεία ιερείς, πιστοί και οι αρχές του τόπου κατηφόρισαν στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου για τον Καθαγιασμό των υδάτων, που έγινε χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Πετράκου.

Χωρίς εκπλήξεις στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, καθώς για έκτη συνεχόμενη χρονιά, και έβδομη στο σύνολο, αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ήταν ο αστυνομικός Παναγιώτης Ρούνης από το Χάβαρι, ο οποίος υπηρετεί στην Αμαλιάδα.

Εκτός από το Δήμαρχο Ήλιδας στον Καθαγιασμό των υδάτων παρευρέθηκαν οι βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος , οι αντιδήμαρχοι, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ.Χριστοφόρου,,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τίμησε με την παρουσία του κανένας εκπρόσωπος από το Σύριζα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.