Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Βάρδα….

Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης
ηλικιωμένων ατόμων. Ο δράστης είναι ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο δράστης, έβρισκε ηλικιωμένα άτομα, στα οποία προφασιζόταν ότι είναι γνωστός συγγενικών τους προσώπων. Έπειτα έπειθε τους ηλικιωμένους ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα, χρωστούσαν χρήματα για αγορές που είχαν πραγματοποιήσει ή για εξόφληση λογαριασμών και δόσεων.
Eνεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο 37χρονος:
Στις 23 Ιανουαρίου 2012 το πρωί, σε δύο περιπτώσεις στη Βάρδα και στη Μανολάδα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένους ημεδαπούς.
Στις 17 Μαρτίου 2011 το πρωί, στο Κουρτέσι Ηλείας, εξαπάτησε μία 75χρονη ημεδαπή, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ενώ στη συνέχεια της αφαίρεσε και το πορτοφόλι της που περιείχε 50 ευρώ ακόμα.
Επίσης την ίδια ημέρα (17 Μαρτίου 2011) το πρωί, στην Αρετή Λεχαινών, αποπειράθηκε να εξαπατήσει μία ηλικιωμένη ημεδαπή.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 37χρονου, έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τη διάπραξη και άλλων περιπτώσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου 2011 είχε συλληφθεί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για ληστεία που είχε διαπράξει στις 29 Νοεμβρίου 2011, στην Πάτρα, σε βάρος 72χρονης ημεδαπής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Προκειμένου στο μέλλον αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακαλεί όλους τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, να μη πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.