Εξετάζονται σενάρια για αύξηση του χαρατσιού

Πριν καλά καλά οριστικοποιηθούν οι προϋποθέσεις και οι όροι απαλλαγής από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας για οριακή αύξησή του. 

Πληροφορίες θέλουν το κόστος για την χρηματοδότηση της ελάφρυνσης σε άτομα με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας να χρηματοδοτείται από την αύξηση του ΕΕΤΑ σε άλλους  φορολογούμενους. Ειδικότερα, υπάρχει εισήγηση σύμφωνα με την οποία φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν χαράτσι από 300 έως 500 ευρώ θα βεβαιωθεί πρόσθετο ποσό 5 ευρώ.

Επίσης, 10 ευρώ για χαράτσι από 500 έως 1000 ευρώ, 20 ευρώ επιπλέον για χαράτσι από 1000 έως 2000 ευρώ, 30 ευρώ για χαράτσι από 2.000 έως 3.000 ευρώ, 40 ευρώ για χαράτσι από 3.000 έως 4.000 ευρώ.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η απόφαση του υπουργού Γ. Στουρνάρα με την οποία θα εξειδικεύονται τα κριτήρια για την πλήρη απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ή για τη μείωσή του και την πληρωμή του σε περισσότερες δόσεις για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.