Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε αλλοδαπών (τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και ένας Ρουμανίας) ηλικίας 39,38,32,28 και 38 ετών αντίστοιχα που αναζητούνται.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξε στην Ηλεία, την Κορινθία και την Αττική τρεις ληστείες και τρείς κλοπές. Τα μέλη της εγκληματική ομάδας είχαν ως τρόπο δράσης να αφαιρούν οχήματα τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.
Πιο συγκεκριμένα :
Την 26η Φεβρουαρίου 2011 το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 7000 ευρώ ενώ φεύγοντας πυροβόλησαν για εκφοβισμό.
Την 18η Μαρτίου 2011 το πρωί, στα Κρέστενα Ηλείας, με την ίδια μέθοδο εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο 38χρονου ημεδαπού όπου αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.
Την 20η Φεβρουαρίου 2011 νωρίς το πρωί, στο Βραχατί Κορινθίας, αφαίρεσαν το αυτοκίνητό 58χρονου ημεδαπό το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας στις 26 Φεβρουαρίου 2011 στο κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
Την 15η Μαρτίου 2011 το πρωί, στην Αθηνά, αφαίρεσαν από 47χρονο ημεδαπό το όχημα του, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας την 18-3-2011 στο κοσμηματοπωλείο, στα Κρέστενα Ηλείας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.