ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2012 ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΕΣ

Εντός του 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί οιπροκηρύξεις των διαγωνισμών για την κατάρτιση των δασικών χαρτών σε όλους τους νομούς της χώρας, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλέκου Χρυσανθακόπουλου, ο…οποίος διαπίστωνε ανασφάλεια δικαίου, σε σχέση με το χαρακτηρισμό ως δασικών, των οικοπέδων εντός των ορίων οικισμών, ο κ.Μανιάτης ανέφερε πως σε νομικό επίπεδο, το πρόβλημα αυτό έχει διευθετηθεί από το 2010 και μένει να λυθεί οριστικά με την κατάστρωση των δασικών χαρτών.

«Ήδη αναρτήσαμε τους πρώτους δασικούς χάρτες, από συστάσεως ελληνικού κράτους, για τρεις δήμους στην Αττική (Παλαιά Πεντέλη, Νέα Πεντέλη και Μαραθώνας), έχουμε αναρτήσει δασικούς χάρτες στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τον Πύργο, τη Δράμα και την Καλαμάτα» ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

 

«Μέσα στο μήνα θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες για τέσσερις ακόμα Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αττική και για άλλους 25 ΟΤΑ – πολύ σύντομα – στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας και Θράκης. Είμαστε έτοιμοι και για δασικούς χάρτες στις υπόλοιπες αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας. Το υπουργείο έχει, ήδη, προκηρύξει, επίσης, την κατάρτιση δασικών χαρτών για έντεκα πυρόπληκτους νομούς της χώρας εντός των επομένων ημερών και θα προκηρύξουμε και για άλλους έντεκα νομούς μέσα στο 2012, ώστε να τελειώσουμε και με τους τριάντα τέσσερις νομούς» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.