Εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων……

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων στη Δυτική Ελλάδα από κλιμάκια ελέγχων των Τμημάτων Εμπορίου των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας).Μάλιστα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων οι έλεγχοι πυκνώνουν τόσο σε ό,τι αφορά στα πρατήρια υγρών καυσίμων όσο και στα βυτία διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης. Από τις αρχές του χρόνου, με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, διενεργούνται σε μόνιμη βάση έλεγχοι στην αγορά καυσίμων με στόχο τόσο την προστασία των καταναλωτών όσο και την διαφύλαξη των ισότιμων όρων ανταγωνισμού.

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων διενεργούνται έλεγχοι λιτρομετρήσεων, ανάρτησης των τιμών (στο πλαίσιο λειτουργίας και του Παρατηρητηρίου Τιμών) ενώ, επίσης, γίνεται και λήψη δειγμάτων. Αντίστοιχοι έλεγχοι γίνονται και στα βυτία διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχουν γίνει 147 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 10 πρόστιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.