Ελλάς το μεγαλείο σου….. Οι άστεγοι κρυώνουν μόνο κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου!….

Πλήθος αρνητικών σχολίων είχε προκαλέσει πριν λίγες ημέρες το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του protothema.gr για το κλειδωμένο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων εν μέσω βαρυχειμωνιάς.

Σε μια εποχή που οι άστεγοι στην πρωτεύουσα πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά και ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι ορατός λόγω της κακοκαιρίας, ο υπεύθυνος του ΚΥΑΔΑ, κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, δικαιολογώντας την απόφαση του δήμου να αφήσει χωρίς καταφύγιο τους άστεγους, είχε υποστηρίξει τότε: «Απόψε, επειδή δεν μιλάμε για έκτακτες καιρικές συνθήκες και η θερμοκρασία έχει ανέβει σχετικά με τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν οι πόρτες του Ρουφ».

Το κλείσιμο του γυμναστηρίου στο Ρουφ για τους άστεγους προκάλεσε τις διαμαρτυρίες αγανακτισμένων πολιτών και τις ευθείες βολές εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, καθώς και του αρμόδιου για θέματα σίτισης και στέγασης των αναξιοπαθούντων του δήμου, κ. Αποστολόπουλου.

Σήμερα, το protothema.gr δημοσιεύει το έγγραφο που έφτασε πριν από ένα μήνα (20-12-11) από το υπουργείο Υγείας και Kοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Αττικής και τους αντίστοιχους δήμους, σχετικά με την στέγαση αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Οι αρμόδιοι φορείς κρίνουν ως ακραίες καιρικές συνθήκες, που επιβάλλουν την επί 24ωρου βάσεως περίθαλψη αστέγων, θερμοκρασίες κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Με το έγγραφο αυτό λοιπόν, οι αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τους αναξιοπαθούντες Έλληνες, εκτός των άλλων, καθορίζουν και στους πόσους βαθμούς Κελσίου είναι αποδεκτό να πεθάνει ένας άστεγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.