ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 24.12.2011.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ανακοινώνονται τα παρακάτω:

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ αναμένεται κακοκαιρία από τη Δυτική Ελλάδα που τη νύκτα θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά:

• τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες,

• τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας

• τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο που είτε σα Νοτιάδες την Πέμπτη είτε σαν Βοριάδες την Παρασκευή, θα φθάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ.

• τις χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα οι οποίες και θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

• τον παγετό στα ηπειρωτικά

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και της Κεντρικής χώρας.

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη Βόρεια Χώρα.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης και την Πέμπτη. Απο την νύκτα της Πέμπτης θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 

 

 

Η Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Δ.Ε ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ & ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.