Εκπλήσσει το ποσοστό παραγωγής ελαιολάδου σε περιοχές της Ηλείας, παρά τη μεγάλη ξηρασία!

Ιδιαίτερα αποδοτική αποδεικνύεται η φετινή παραγωγική περίοδος για το λάδι, σε πολλές περιοχές της Ηλείας, όπου το ύψος της παραγωγής εκπλήσσει και τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς!

Σε αρκετές περιπτώσεις η απόδοση του λαδιού ξεπερνάει  το …25%, κάτι που δεν έχει προηγούμενο και παρά το γεγονός  ότι είχαν εκφραστεί έντονες ανησυχίες για την παραγωγή, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην Τ.Κ. Κολυρίου δήμου Πύργου, όπου έκπληκτοι παραγωγοί διαπίστωσαν πολύ υψηλό ποσοστό παραγωγής, αν και αρχικά εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με τη φετινή  ποιότητα των ελιών!

Κάτι ανάλογο όμως συμβαίνει και σε πολλές ακόμη περιοχές του Νομού, όπου μάλλον η ξηρασία…. ευνόησε την παραγωγή ελαιολάδου.

Εξάλλου η  μεγάλη παραγωγή αλλά και η ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα του ελαιολάδου, έχει  προκαλέσει αισιοδοξία στους παραγωγούς  για την οικονομική τους ενίσχυση, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον αγροτικό κόσμο αλλά και γενικότερα.

Συγχρόνως  σε σημαντικό βαθμό έχει αυξηθεί η απασχόληση από το ελαιομάζεμα, που σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται με οργανωμένο τρόπο από συνεργεία που συγκροτούν ελαιοτριβεία αλλά και κάτοικοι του Νομού.

Το γεγονός αυτό ωστόσο φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της απουσίας εργατικών χεριών, αφού επί το πλείστον στις ελιές απασχολούνται αλλοδαποί, με συνέπεια να γίνονται περιζήτητοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.