Εκδίδουν τα παιδιά τους για 5 ευρώ

porneia_409702969 Είναι κοινή συζήτηση στη πόλη πλέον -πλην βεβαίως όσων θέλουν να εθελοτυφλούν για τους δικούς τους λόγους – ότι η παραβατικότητα κάποιων τσιγγάνων στην περιοχή δεν είναι πλέον η γνωστή συμβατική και εν πολλοίς αποδεκτή. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν στο σημείο να εκδίδουν ακόμα και τα παιδιά τους για λίγα ευρώ, φέρνοντας φαινόμενα μαστροπείας στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς είτε μέρα, είτε νύχτα νεαρές κοπέλες/παιδιά  αναζητούν «πελάτες», κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι. Στην πόλη έχουν διαμορφωθεί πιάτσες με χαρακτηριστικότερη εκείνη από την Χατζοπούλου μέχρι τη Σουλίου αλλά και κατά καιρούς σημεία της Καλυβίων. Υπάρχει ένας αριθμός από ενήλικες τσιγγάνες που πλησιάζουν ηλικιωμένους(συχνά από χωριά γύρω από το Αγρίνιο) που πίνουν τον καφέ τους ή κάθονται στα παγκάκια και τους προτείνουν να τους δείξουν σημεία του σώματός τους ή να τις θωπεύσουν για ένα ευτελές ποσό δηλαδή 5 ευρώ ή και λιγότερα. Σε περίπτωση που θέλουν κάτι παραπάνω η ταρίφα ανεβαίνει και πάει στα 10 ή 15 ευρώ. Οι…συνευρέσεις κανονίζονται και μέσω κινητού και λαμβάνουν χώρα σε πυλωτές, ασανσέρ και υπόστεγα. Η αστυνομία έχει καταγράψει περίπτωση σύλληψης για τέτοια αιτία και θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέχρι εδώ δεν συμβαίνει κάτι εξωπραγματικό.

Εδώ και καιρό όμως από το φετινό χειμώνα ειδικότερα αλλά εντονότερα τώρα,  μικρές ομάδες από ανήλικες και ενήλικες Ρομά, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής, κινούνται στην πόλη και πλέον δεν κάνουν μόνο τις συνηθισμένες μικροκλοπές που μοιάζε σαν να  θεωρεί όλη η πόλη ότι είναι φυσιολογικές. Καταγγελίες από μαγαζάτορες και πολίτες λένε ότι ανήλικα κορίτσια  τους προτείνουν να συνευρεθούν σεξουαλικά για 5 ευρώ!  Το χειρότερο είναι ότι αυτό συμβαίνει μέρα μεσημέρι σε κεντρικά μαγαζιά του Αγρινίου που σημαίνει ότι έχουν αποθρασυνθεί όχι τόσο τα παιδιά όσο οι διάφοροι μαστροποί ή οι «γονείς» τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.