Εκδήλωση Επιμελητηρίου Ηλείας: Προβλημάτισε η αποχή τους διοργανωτές

Εκδήλωση με θέμα: Aνάπτυξη ΝΑΙ, αλλά ΠΩΣ; Πραγματοποίησε το Επιμελητηρίου Ηλείας για να μετρήσει τις δυνάμεις(για τις προσεχείς εκλογές του) αλλά και να πει είμαι παρόν κοντά στον επιχειρηματία .

Εκδήλωση  που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας και η ΜΚΟ “διαΝΕΟσις”  το απόγευμα της Τετάρτης, με θέμα : ανάπτυξη ΝΑΙ, αλλά ΠΩΣ; στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας (ΣΠΑΠ).

Αφού έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο και τον Διευθυντή της “διαΝΕΟσις”  Διονύση Νικολάου , ακολούθησε η κεντρική ομιλία του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και προέδρου της LYKTOS Group Μιχάλη Σάλλα.

Δυστυχώς σε μια τέτοια εκδήλωση και με ομιλητή τον κ.Μιχάλη Σάλλα παραβρέθηκαν περίπου 80 άτομα,(δείτε φώτο στα ΜΜΕ) που οι 40 ήταν φορείς, βουλευτές,ο αρχιεπίσκοπος,πρώην νομάρχες κ.τ.λ που πήγαν γιατί έπρεπε να πάνε οι άλλοι 10 ήταν δημοσιογράφοι γιατί βέβαια έπρεπε να πάνε και αυτοί και 10 οι συνεργάτες του επιμελητηρίου .

Νούμερο που προβλημάτισε τους διοργανωτές και υποψηφίους της παράταξης κ.Νικολούτσου γιατί σε μέρες εκλογών θα έπρεπε να μην έχουν που να κάτσουν ,όχι να καλούν στα τηλέφωνα μέχρι και τελευταία στιγμή «τραβηχτούς» για να μην «ξεφτιλιστούν» .

Που τελικά δεν το απέφυγαν !

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφοδέλτιο του κ.Νικολούτσου έχει περίπου 80 υποψηφίους και ψηφίζουν περίπου 4.000 επιχειρηματίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηλείας .

—————————————————————

Παρακάτω αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση :

Στο επίκεντρο  η στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση, στην εκδήλωση Επιμελητηρίου και διαΝΕΟσις

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσίασε η οικονομική εκδήλωση  με αναπτυξιακό περιεχόμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας (πρώην ΣΠΑΠ).

Κεντρικός  ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο  πρόεδρος της Lyktos Group κ. Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση και στις απαραίτητες προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στη μεταμνημονιακή εποχή. 

Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις – Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης Διονύσης Νικολάου, που ήταν και οι διοργανωτές της ενδιαφέρουσας ημερίδας.

Στη συνέχεια διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί-ερευνητές παρουσίασαν τα  αποτελέσματα ερευνών της διαΝΕΟσις που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου παρουσίασε  το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, ο Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνος Πάλλης αναφέρθηκε  στην  αποτελεσματική στρατηγική ανάπτυξης των λιμένων στην Ελλάδα, ο Επίκ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Τριάντης αναφέρθηκε  στις προστατευόμενες περιοχές Natura, και  ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Οικονόμου παρουσίασε  τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία.

Τις  συντόνισαν  ο π. υπουργός Πέτρος Ευθυμίου και  η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου, ενώ παραβρέθηκαν τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.