Εκατοντάδες μέλη της Νέας Δημοκρατίας πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ!

TSIPRAS-SAMARAS-BOYLH

Η θεωρία των «δύο άκρων» (Πολανίτικης προφανώς έμπνευσης), ο χαρακτηρισμός ως εξτρεμιστικής της διαφορετικής πολιτικής άποψης, αγκαλιά με… την θεωρία του κ. Βενιζέλου περί «συνταγματικού τόξου», οδηγούν μάλλον σε διχασμό του λαού και σε πλήρη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και της ελεύθερης άποψης.

Όλα αυτά έχουν κάνει τους μετριοπαθείς Νεοδημοκράτες να αισθάνονται άσχημα με το κόμμα που χρόνια στήριζαν. Εκείνο που ακούγεται από τα χείλη απογοητευμένων Νεοδημοκρατών είναι ότι η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που σαν χθες πριν 39 χρόνια (4/10/1974) ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής.

Οι μετριοπαθείς παραδοσιακοί Νεοδημοκράτες, βλέπουν με λύπη την πλήρη υποτέλεια της ΝΔ στο ολιγαρχικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που πολέμησε τον Καραμανλή, που διέλυσε τη χώρα και που παρόλα αυτά εξακολουθεί να την εκμεταλλεύεται (με την βοήθεια της ίδιας της ΝΔ), αρνούμενο να παραδεχτεί τις ευθύνες του. Αντιλαμβάνονται ότι η εξουσία του κόμματός τους δεν στηρίζεται πλέον από το λαό, στα μάτια του οποίου εμφανίζεται απεχθής, αλλά στηρίζεται από το κατεστημένο ολιγαρχικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φεύγει πολύ μπροστά, παρά τα τελευταία γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή από τα οποία στη Συγγρού περίμεναν ενίσχυση των ποσοστών τους.

Εκατοντάδες μέλη λοιπόν της ΝΔ, αρκετά ιδιαίτερα επώνυμα – ακόμη και μέλη της κεντρικής επιτροπής, στρέφονται προς την εναλλακτική λύση ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να διασωθούν τουλάχιστον κάποια τελευταία υπολείμματα αξιοπρέπειας της χώρας.

Αν μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράσει λίγο πιο πατριωτικές θέσεις στα εθνικά θέματα και παράσχει κάποια διαβεβαίωση σε σχέση με την ατομική ιδιοκτησία, τότε τα ποσοστά του θα γίνουν εκρηκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.