Εισαγγελική έρευνα για επίορκους εφοριακούς στην Ηλεία….

Το μέγεθος του προκλητικού σκανδάλου εξυπηρέτησης υμετέρων επιχειρηματιών και μεγάλων οικονομικών παραγόντων από επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους της Δ.Ο.ΥΠύργου Ηλείας , επιχειρεί από χθες να εντοπίσει ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης. Ο εισαγγελικός λειτουργός αργά χθες το μεσημέρι

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε ότι αφορά καταγγελίες για την ύπαρξη επίορκων εφοριακών υπαλλήλων στη ΔΟΥ Πύργου, διέταξε τη Δευτέρα ο Εισαγγελέας Ηλείας κ. Μεϊδάνης.

Διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικό έγγραφο, μέσω του οποίου ζητείται να γίνει γνωστό σε ποιους επιχειρηματίες της Ηλείας, οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου και σε ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν τηρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, χορηγήθηκαν παράνομα φορολογικές ενημερότητες. Το σχετικό Πόρισμα που θα προκύψει από την έρευνα θα σταλεί αμέσως στο Σώμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα περαιτέρω.

Την δικαστική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του www.mnodaros.blogspot.com. Καταγγελίες ανέφεραν ότι ντόπιοι επιχειρηματίες και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα φορολογική ενημερότητα από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ με εντολή …άνωθεν,  προκειμένου να μεταβιβάσουν «ανώδυνα» τα περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να τα πωλήσουν σε τρίτους χωρίς να εξοφλούν , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στην διάρκεια της μεταβίβασης ή της πώλησης εξ ολοκλήρου τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Στις 4 Αυγούστου 2010 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» σε αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ αναφερόταν και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες κάποιων επίορκων υπαλλήλων της ΔΟΥ Πύργου για τις οποίες ήταν αναλυτικά ενημερωμένοι οι ελεγκτικοί μηχανισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης και στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση» από το δημοσιογράφο – ανταποκριτή της Δημόσιας Τηλεόρασης στο νομό Γιώργο Μαρινόπουλο (δείτε ΕΔΩ).

mnodaros.blogspot.com

ilialive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.