«Είμαι ηθικός και πολιτικός νικητής. Εχθρός του κατεστημένου και της διαπλοκής…»

ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

* Παρέμεινα πιστός στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που διέλυσαν
* Παγιδεύτηκα στο ψεύδος του Δημαρά
* Ο Γ. Παπανδρέου δεν πήρε κάτι από τον πατέρα του αλλά την ψυχή της Μαργαρίτας
Για τα τυχερά παιχνίδια…
«,,,κοιτάζω στα μάτια τους συναδέλφους Υπουργούς και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίον κοιτάζω στην ψυχή που είναι καθάρια, και λέω: Έχετε να πείτε τίποτα; Ξαναρωτώ: Έχετε να πείτε τίποτα …»?
 Δηλώνει εχθρός του κατεστημένου, οπαδός της σύγκρουσης με τα συμφέροντα και  στόχος των διαπλεκόμενων. Ο λόγος και η γραφή για τον Αχαιό βουλευτή του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλο ο οποίος φιλοξενείται σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στους patratimes.gr.
Ο Αχαιός πολιτικός  αυτοπροσδιορίζεται υποστηρίζοντας πως  η μετακίνησή του στο ΛΑΟΣ δεν προδίδει έλλειμμα ιδεολογίας αλλά ένταξη στο μοναδικό πατριωτικό κόμμα μετά την διάλυση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα στο ερώτημα της συμμετοχής σε μια αντισυνταγματική συγκυβέρνηση αντιγυρίζει το επιχείρημα της «αντισυνταγματικότητας» της κυβέρνησης  Ζολώτα, ενώ δεν διστάζει να απαντήσει στο ερώτημα που αφορά στη στήριξη του Γ. Δημαρά για το Δήμο της Πάτρας, σημειώνοντας πως και αυτός όπως και οι περισσότεροι Πατρινοί παγιδεύτηκαν στο ψέμα του σημερινού Δημάρχου Πατρέων
Σε ότι αφορά τον Γ. Παπανδρέου απαντά πως “αντί κάτι να πάρει από τον πατέρα του  πήρε την ψυχή της Μαργαρίτας Τσαντώφ” κατηγορώντας τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  πως δούλεψε συστηματικά για να μετατρέψει το κόμμα σε πολιτικό συνονθύλευμα.
Ο  βουλευτής του  ΛΑΟΣ  αναφερόμενος  στην περίοδο – που τηλεοπτικά και όχι μόνο – αναδείχθηκε η «σχέση» του με τα τυχερά παιχνίδια, απαντά πως είναι ηθικός και πολιτικός νικητής και πως έχει κλείσει αυτό το ζήτημα  μετά την οριστική νίκη του στο  Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ερ: Είστε από τους πολιτικούς που μέσα σύντομο χρονικό διάστημα τα «είδαν όλα». Κοινοβούλιο, κατηγορίες, αποπομπή , επανεκλογή. Ποιο είναι το «ηθικό» δίδαγμα για όλα αυτά;
-Όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και τα βάλλει με το σαθρό επιχειρηματικό και πολιτικό σύστημα κυνηγιέται μέχρι θανάτου. Όλοι όσοι είναι απρόσκλητοι και ενοχλούν, ρίχνονται στην πυρά της συκοφαντίας και περιθωριοποιούνται για να μην ενοχλούν. Άμα είσαι Έλληνας είσαι εχθρός του κατεστημένου που διακατέχει την Ελλάδα. Έχω συγκρουστεί διαχρονικά με πολλά συμφέροντα και δεν το έχω μετανιώσει. Μου επιτέθηκαν μανιασμένα για να εξοντώσουν,  ενώ οι διαπλεκόμενοι  πολιτικοί τους υπάλληλοι είναι πάντα προστατευόμενοι από τους διαφθορείς τους. Έχω πληρώσει την άμεση και ειλικρινή αναμέτρηση με κάθε λογής κυκλώματα, δεν το μετανιώνω. Έκανα λάθη, αλλά δεν υπήρξα άτιμος, αυτό με κρατεί στο προσκήνιο. Είδατε πως θέλουν να αποσιωπήσουν την πολιτική μου παρουσία; Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τους κάνω την χάρη να σιωπήσω…
Ερ: Πολλοί υποστηρίζουν πώς η μετακίνησή σας από το ΠΑΣΟΚ στο ΛΑΟΣ απλά προδίδει την έλλειψη  πολιτικών αρχών και ιδεολογίας. Τι απαντάτε;
-Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ένα κόμμα που ενώνει και συνθέτει τις δυνάμεις του με άξονα το συμφέρον της πατρίδας. Είμαι περήφανος που είμαι βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Του μόνου κόμματος που επιμένει ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».  Έμεινα πιστός στις αρχές του πατριωτικού  ΠΑΣΟΚ που σήμερα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και πάλεψα, όσο ήμουν εκεί, αγνά και με καθαρό πολιτικό λόγο. Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, έχει μεταλλαχτεί σε νεοταξικό κόμμα και πολλοί αγωνιστές παγιδεύτηκαν στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου του αποδεδειγμένα ΑντιΑντρέα. Δεν φταίω εγώ, γιατί αυτός έδιωξε με κάθε τρόπο όσους δεν ήταν του πολιτικού του σχεδίου, για ένα πολυπολιτισμικό ΠΑΣΟΚ μιας διαλυμένης νεοβαβυλωνιακής  χώρας. Δικαιώθηκα και μου το αναγνωρίζουν όλοι οι νοήμονες. Χρόνια τώρα εξηγώ τι συμβαίνει και που πάνε τα πράγματα με άρθρα μελέτες πληροφορίες και ομιλίες, χιλιάδες συνομιλητές μου ξέρουν καλά πως είπα πάντα την αλήθεια. Θα σας δώσω την απάντηση του Γ Καρατζαφέρη σε ότι με αφορά. «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, Εσείς τι νοσταλγείτε το παλιό ή το καινούριο ΠΑΣΟΚ;
Γ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Εάν πρέπει να διαλέξω μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, θα διάλεγα από το παλαιό ΠΑΣΟΚ το πατριωτικό του κομμάτι, το οποίο έχει φύγει και ένα μεγάλο κομμάτι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι το παλαιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ένα ισχυρό εκπρόσωπο του παλαιού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έχετε ακριβώς πίσω σας, ο κ. Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Από την συνέντευξη στη ΔΕΘ Σεπτέμβριος 2011».
Ερ: Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση αποτελεί αν όχι άμεσα συμμετοχή και των βουλευτών του σε ένα εγχείρημα που καταλύει το σύνταγμα. Για πολλούς μάλιστα βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση ιστορικά θα βαρύνονται με τις ίδιες ευθύνες που θα βαρύνουν όσους ψήφισαν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Κατ’ επέκταση πως αισθάνεστε ως ένας από αυτούς?
-Πόσο ανεύθυνο ακούγεται αυτό! Πόσο αντισυνταγματική ήταν η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα; Καθόλου ε; Είδατε που τελικά η παραδοσιακή αριστερά ψεύδεται και ασχημονεί ανιστόρητα; Πόσο αντισυνταγματική ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ και Συνασπισμού το 1989; Είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβερνάνε 40 χρόνια με τον ΛΑΟΣ που μπήκε για δύο μήνες δίχως αμαρτίες; Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ ένας από αυτούς… Σηκώνω το βάρος των ευθυνών μου και όχι το βάρος της συνενοχής που έχουν «αυτοί»… Καταψήφισα το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο του επί της αρχής και επί όλων των άρθρων. Καταψήφισα το χαράτσι και το πολυνομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εισηγήθηκα πέτυχα την καταψήφιση της τροπολογίας Λοβέρδου για τους φαρμακοποιούς. Αποσυρθήκαμε από την συζήτηση του νομοσχεδίου αποφυλάκισης των καταδικασθέντων για κακουργήματα και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί.. Έχουμε την ψυχή να αντισταθούμε στην παρακμή και θα κριθούμε από τις υπεύθυνες θέσεις μας.
Ερ: Πότε  πιστεύετε πως  με βάση το συμφέρον της χώρας πρέπει να οδηγηθούμε στις κάλπες?
-Όταν ολοκληρωθεί το έργο αυτής της κυβέρνησης θα πάμε άμεσα σε εκλογές. Εμείς θα διεκδικήσουμε την θετική ψήφο του ελληνικού λαού και όχι την αρνητική. Θέλουμε την ψήφο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ που έχουμε κοινή εθνική στρατηγική και δεν είμαστε «πολιτικοί σκουπιδοφάγοι».
Ερ: Σε τοπικό επίπεδο πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες στηρίξατε την υποψηφιότητα του κ. Δημαρά. Σήμερα είστε μεταξύ αυτών που του ασκούν από έντονη έως σκληρή κριτική και έχουν αποσύρει αυτή τη στήριξη. Νιώθετε πως κάνατε λάθος σε αυτή την επιλογή σας?
 -Όλοι οι πατρινοί παγιδεύτηκαν από το ψεύδος του Γιάννη ΔΗΜ.ΑΡ-ά. Έκανε τον Δήμο άντρο των Συριζοκουβελοτσουκαλαίων. Εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος και απεδείχθη απόλυτα εξαρτημένος. Διόρισε μόνο επώνυμα  στελέχη της νεωτερικής αριστεράς στα συμβούλια των τριών δημοτικών οργανισμών. Μέγα παραμύθι ότι θα αλλάξει νοοτροπία ο Δήμος. Αντί για ανατροπές είχαμε εκτροπές… γέμισε η Πάτρα τραλαλάδες και χαπενίστες,  χομπάδες και μπιχλιμπιδάδες,  μεσοαστείους και φραγγολελέδες, λαθρομεταναστολάγνους και  εθνομηδενιστές. Υποτάχθηκε στην ανία της μπουρζουαζίας και άφησε τα φλέγοντα προβλήματα της πόλης σε πλήρες τέλμα και αδιέξοδο. Την πατήσαμε και εξαπατηθήκαμε ομαδικά.
Ερ: Κατά το παρελθόν στεγαστήκατε στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον Γ. Παπανδρέου και μάλιστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια. Το «σενάριο» αναφέρει πως από τότε για το σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  δεν είχατε την καλύτερη άποψη και δεν λέγατε τα καλύτερα. Που στηριζόταν αυτή η στάση σας?
-Είχα την άποψη ότι «κάτι» θα πάρει από τον πατέρα του και είχα πεί προφητικά «να μην έχει την  ψυχή της Μαργαρίτας Τσαντώφ». (2004 φεβρουάριος). Οι σχέσεις μας σταμάτησαν άδοξα το 2004 όταν σχεδίασε την μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε νεοταξικό βαβυλωνιακό πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα. Τότε που εγώ ήμουν ενάντια στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο και αυτός ο βασικός συντελεστής του. Τότε αποφάσισε με ποιους θα πάει και ποιούς θα αφήσει. Επέλεξε τους μεταεκσυγχρονιστές αμερικανόφιλους και κατεδίωξε τους Αντρεϊκούς και τους πατριώτες. Τα  έλεγα σήμερα με τον Λευτέρη Βερυβάκη του παλιού Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και μου απεφάνθη πώς «ο ΓΠ όλα αυτά τα έκανε με ένα αδίστακτο σχέδιο πολιτικής εξόντωσης και ότι απομάκρυνε  συστηματικά κάθε έναν που θα εμπόδιζε τις επιδιώξεις του η θα του ήταν ενοχλητικός και απρόβλεπτος».
Ερ: Από την περίοδο – που τηλεοπτικά και όχι μόνο – αναδείχθηκε η «σχέση» σας με τα τυχερά παιχνίδια, έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά έχω την αίσθηση πως το «άρωμα» αυτής της ιστορίας σας ακολουθεί ακόμα. Νιώθετε κι εσείς πως έτσι είναι; και τι απαντάτε σε όσους χρησιμοποιούν αυτό για να σας ασκήσουν κριτική ;
-Είμαι ηθικός και πολιτικός νικητής και έχω κλείσει αυτό το ζήτημα οριστικά μετά την οριστική νίκη μου στο  Συμβούλιο της Επικρατείας. Δείτε  τι είπα στη Βουλή τις 3/8/2011. «Επειδή έχω υποστεί –είναι γνωστό σε όλους- μια μεγάλη επίθεση και  υπέστην πολλά τηλεδικεία, διότι συγκρούστηκα με τις επιχειρηματικές φαμίλιες –εκτός από τις πολιτικές έχουμε και επιχειρηματικές φαμίλιες- σήμερα παίρνω το λόγο και επί προσωπικού και επί της αρχής.
Κατ’ αρχήν, κοιτάζω στα μάτια τους συναδέλφους Υπουργούς και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίον κοιτάζω στην ψυχή που είναι καθάρια, και λέω: Έχετε να πείτε τίποτα; Ξαναρωτώ: Έχετε να πείτε τίποτα;» Δεν έβγαλαν άχνα…
«Οφείλω να επιμένω, γιατί είναι θέμα τιμής, πολιτικής τιμής που μου έδωσε ο λαός να με επανεκλέξει. Εσείς, όμως, έχετε να πείτε κάτι;
Διαπιστώνω, λοιπόν, ότι δεν έχετε να πείτε και ως εκ τούτου οφείλω να μιλήσω εγώ πλέον. Λυπάμαι πολύ για όλους εσάς, τους ογδόντα Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που σας είχε μισθώσει ο «εθνικός προμηθευτής».
Λυπάμαι για όλα τα Μέσα Ενημέρωσης που επιτέθηκαν εναντίον μου τότε, γιατί ανήκουν σε αυτά τα συμφέροντα, στην κοινοπραξία.
Επίσης, όλοι αυτοί που έπεσαν να με κατακρεουργήσουν, είπαν ποτέ ότι αποκαταστάθηκα από τον Κώστα Σημίτη στις 15 Ιουλίου 2003;
Ούτε στα ψιλά. δεν γράφτηκε!
Είπαν ποτέ ότι καταδίκασαν τον Αγιοστρατίτη τον δικηγόρο με αφαίρεση αδείας επαγγέλματος και τον Τριανταφυλόπουλο στο Συμβούλιο της Επικρατείας τελεσίδικα; Ποτέ.
Έδειξε ποτέ κανείς την πρότασή του εναρμονισμού με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σε σχέση με τα παίγνια, την οποία κατέθεσα επισήμως οκτώ ημέρες προτού μου γίνει η επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών –τα Πρακτικά της Επιτροπής παιγνίων είναι εδώ- με τη συνυπογραφή του κ. Ρεγκούζα; Και τότε μάλιστα ήταν ο κ. Γκατζής και ο κ. Λαφαζάνης στη διακομματική που εκπονήσαμε τις απόψεις. Ειπώθηκε ποτέ τίποτε; Όχι! Και τότε, τι νόημα έχει να είναι κανείς σε αυτό το έδρανο, όπου έχει διαταχθεί αποσιώπηση; Ξέρετε, κατά βάθος όλοι έχετε κάτι να πείτε, όλοι όσοι έχετε υπαχθεί σε αυτό το παιχνίδι, όλοι όσοι έχετε υπηρετήσει αυτό το σύστημα, όσοι είστε μέρος του συστήματος. Το έγκλημα είναι διαρκές και διακομματικό».  Και κάτι ακόμη. Ποτέ δεν αναμετρήθηκαν μαζί μου στα ίσια, πάντα κρυφά και στο παρασκήνιο μου επιτίθενται. Εδώ είμαι όποιος αντέχει στον δημόσιο διάλογο είμαι έτοιμος.
 Ερ: Πολλές φορές έχετε υποστηρίξει πως για τη λήψη αποφάσεων που καθορίζουν την εξέλιξη των πολιτικών και οικονομικών πραγμάτων ενεργοποιούνται συγκεκριμένα κέντρα. Εάν σας ζητούσα σε επίπεδο Πάτρας να ονοματίσετε περιπτώσεις αποφάσεων που ελήφθησαν με παρέμβαση αυτών των κέντρων ποιες θα αναφέρατε?
 -Η Πάτρα είναι θύμα των Αθηναϊκών κέντρων. Ενθυμείστε την αμαρτωλή περίπτωση της SETEX; Τότε που μας πήρε 1 δις δρχ με τα παράνομα παρκόμετρα; Μόνο εγώ αντιστάθηκα…. Ολομόναχος! Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την παραχώρηση στην SETEX  που ανήκε στον κ Μπέλτσιο, άνθρωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ποιος μου το αναγνώρισε; Κανείς!  Τα μέσα ενημέρωσης πήραν τις πληρωμένες καταχωρίσεις τους και εγώ φιμώθηκα. Πολλοί επιβουλεύονται την περιοχή  μας και θάθελαν να την λεηλατήσουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη διευθυντή ορχήστρας που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου μας. Το ανθρώπινο κεφάλαιο λείπει. Σας έχω υποσχεθεί ότι θα προσφέρω όσα χρωστάω στην Αχαΐα, αυτό είναι και το καθήκον μου.
 Ερ: Ποια εκτιμάτε πως θα είναι η εκλογική δύναμη του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα και ποια ανάλυση έχετε κάνει για τις έδρες που θα πάρουν τα κόμματα στο νομό.
 -Θα διατηρήσουμε την βουλευτική έδρα με αύξηση τουλάχιστον 50% της δύναμης μας, μπορεί όμως να πετύχουμε και διπλασιασμό ισχύος. Όλα τα μικρά κόμματα θα εκλέξουν βουλευτές αν πιάσουν το 3%. Είναι πασιφανές ότι θα έχουμε 2+2 ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και από 1 τα υπόλοιπα κόμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.