Δύσκολο να βρεθούν 11 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο….

«Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα 11 δισ. ευρώ που πρέπει να βρεθούν μέχρι τον Ιούνιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του στο πρωϊνό δελτίο του Mega.
Σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων για την περίοδο 2013-2014 (11,5 δισ. ευρώ περίπου ή 5,5% του ΑΕΠ), είπε ότι θα επικεντρωθεί στον τομέα των δαπανών. Αυτό θα γίνει εν μέρει με τη συγχώνευση φορέων και οργανισμών, καθώς και με τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο.Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν και νέες μειώσεις σε μισθούς, με σκοπό να φτάσουν οι απολαβές των Ελλήνων εργαζομένων σε επίπεδα Βουλγαρίας, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι με «το να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας δεν λύνεται το πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «αν προχωρήσουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει δεν θα χρειασθεί τρίτο πακέτο στήριξης», ενώ υποστήριξε πως «χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, για να πάρει μπροστά η οικονομία».

Για το ενδεχόμενο ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους δανειολήπτες, ανέφερε ότι «είμαστε σε διάλογο με την τρόικα και τις τράπεζες για τυχόν ρυθμίσεις».

Για το θέμα των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα του Δημοσίου, είπε ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί για τον κίνδυνο των νομικών επιπλοκών.

Ερωτηθείς για το συμψηφισμό των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς το δημόσιο με τις οφειλές του κράτους προς αυτές, σημείωσε ότι αυτό ήδη γίνεται και αφορά τις απαιτήσεις  από κεντρικό κράτος.

Για τις οφειλές των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις επιχειρήσεις και τη δυνατότητα συμψηφισμού, είπε ότι ένα σημαντικό μέρος των κρατικών οφειλών αφορά τους δήμους και ότι στη ρύθμιση θα πρέπει να ενταχθούν και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.