Δύο «παγωμένες» προτάσεις για την Eurobank

pic-0-norm.jpg

Κι όμως, ο γαμπρός του Μπιλ Κλίντον ενδιαφέρθηκε και μάλιστα σοβαρά και με τον πιο …απτό τρόπο για την εξαγορά της Eurobank. Διαχειριστής ο ίδιος ενός μεγάλου αμερικανικού fund, σε συνεργασία με έτερο αμερικανικό κεφάλαιο, το Third Point, κινήθηκε αρχές καλοκαιριού για την απόκτηση της τρίτης – τότε – μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.

Ωστόσο, η προσπάθεια του πάγωσε, από τη στιγμή που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αποφάσισε ότι έπρεπε να καλυφθεί εκ των έσω η αύξηση κεφαλαίου της, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Την ίδια τύχη είχε και η άλλη προσφορά που λέγεται ότι επίσης κατατέθηκε με όσο πιο ξεκάθαρο τρόπο γίνονταν για την ίδια περίπτωση, της Eurobank. Ο λόγος αφορά στο καναδικό fund Fairfax, το οποίο μάλιστα είχε και έχει μιας μορφής προνομιακή σχέση με την Eurobank. Ως γνωστόν, είναι, πλέον, βασικός μέτοχος της Eurobank Properties. Οπότε έχει ήδη δημιουργήσει το κατάλληλο προγεφύρωμα για την απόκτηση και της μητρικής τράπεζας.

Όπως και η προηγούμενη προσφορά, ωστόσο, έτσι και αυτή, στην πορεία «πάγωσε» και είναι άγνωστο αν και κατά πόσο θα μπορέσει να ξαναβγεί στην επιφάνεια, αν οι συνθήκες και οι συγκυρίες το απαιτήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.