ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η συντήρηση δρόμων

perif Την Δευτέρα  14 Οκτωβρίου  2013 και ώρα 15.30 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50) θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Από τα θέματα ξεχωρίζει η ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους και η παράλληλη έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών της Συντήρησης, Βελτίωσης, Αποκατάστασης και Άρσης της Επικινδυνότητας 3 σημαντικών οδικών αξόνων:
• της Εθνικής Οδού «Πάτρα – Λεβίδι» στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης» (Ε.Ο.111), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, και
• τμημάτων της Ευρωπαϊκής Οδού 55 που ξεκινά από την Πάτρα και καταλήγει στη Νότια Μεσσηνία, αυτών της Εθνικής Οδού «Πύργος – Καλό Νερό» (στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ) και της Νέας Εθνικής Οδού «Πάτρα – Πύργος», συνολικού προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για οδικά έργα εξαιρετικής σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία προετοίμασε τάχιστα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, τα Τεχνικά Δελτία απεστάλησαν στις 22 Αυγούστου προς το Υπουργείο, το οποίο έδωσε την έγκρισή του στις 19 Σεπτεμβρίου και πλέον τα έργα εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με διασφαλισμένους πόρους, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ακόμα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και η έγκριση Β΄ τροποποίησης του  προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2013, η έγκριση πρότασης για ένταξη και χρηματοδότηση τριών νέων έργων στη ΣΑΕΠ 001 (Εθνικό Σκέλος) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε. για το έτος 2013 και τέλος η έγκριση τροποποίησης του ετήσιου Επενδυτικού Προγράμματος 2013 της Π.Δ.Ε. και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ και χρηματοδότηση έργων ΚΑΠ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.