Δυτική Ελλάδα: Τρεις συλλήψεις για παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο – Η μια στην Ηλεία

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους

για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου». Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν την (15 & 16-3-2012) το απόγευμα και το βράδυ αντίστοιχα, σε δύο περιπτώσεις στον Αστακό και σε μία περίπτωση στο Τραγανό, τρεις ημεδαποί άνδρες και κατασχέθηκαν έξι ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 448 ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφετέρια 54χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων. Συνελήφθη ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ κατασχέθηκαν τα τέσσερα (4) παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 162 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε κατάστημα καφενείο 55χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το ηλεκτρονικό παιγνιομηχανήμα και το χρηματικό ποσό των 286 ευρώ.

Στην τρίτη περίπτωση, στο Τραγανό Ηλείας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου 57χρονου ημεδαπού για το οποίο δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος. Συνελήφθη ο 57χρονος ιδιοκτήτης, ενώ το παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και Αμαλιάδας. Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.