Δυτική Ελλάδα: Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις για την άσκηση «Παρμενίων 2013»

892askisi parmenion Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2013» , η οποία θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτωβρίου.

Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό από όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας, αεροπορικές, στρατιωτικές και ναυτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα για την έναρξη της άσκησης, εν μέσω βέβαια και των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Η άσκηση «Παρμενίων» είναι άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων. Διεξάγεται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΜΕΣ), συμμετέχουν και πολιτικοί Φορείς (ΥΠΕΘΑ, ΓΓΕΕ και ΓΓΜΕ, ΠΑΜ-ΠΣΕΑ του πολιτικού τομέα, ΥΠΔΤ και ΠΤΠ-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ, ΥΠΔΤ και ΠΤΠ-Αρχηγείο Π.Σ, ΥΠΝ-Αρχηγείο Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ, ΕΥΠ, ΥΠΑ, ΕΜΥ).

Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.