ΔΝΤ προς Ελλάδα: Να μην οπισθοδρομήσουμε, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

dnt

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συγχαίρει την Ελλάδα για τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει κάνει και «θα είναι αρωγός» στην ελληνική προσπάθεια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ’ αυτό που πάμε να πετύχουμε».

Τη δέσμευση του ΔΝΤ να στηρίξει την Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος, επανέλαβε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ.

«Η Κ. Λαγκάρντ και οι Γκ. Χαρδούβελης και Γ. Στουρνάρας είχαν σήμερα συνάντηση για να συζητήσουν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και τα επόμενα βήματα. Η Κ. Λαγκάρντ επαίνεσε τις αρχές για τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και τους ενθάρρυνε να εφαρμόσουν αποφασιστικά βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος», αναφέρει το ΔΝΤ και συμπληρώνει:

Η γενική διευθύντρια «επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να στηρίξει την Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά και από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Από πλευράς του ΔΝΤ το «παρών» έδωσαν ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος Τύπου, Τζέρι Ράις.

Η ελληνική αποστολή προσήλθε στη συνάντηση με βασικό στόχο την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο.

Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα αντεπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».

Η συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.