Διχασμός και Κοματισμός ή Ανάπτυξη και Πρόοδος;

Αν παρομοιάσουμε την Ηλεία με ένα τρένο, με όλους εμάς για επιβάτες κι αν αναρωτηθούμε που θέλουμε να πάμε θα συμφωνήσουμε οι περισσότεροι στον ίδιο προορισμό. Τον προορισμό της ανάπτυξης και της προόδου.Ας κατανοήσουμε λοιπόν, ότι όπου κι αν βρισκόμαστε είτε είμαστε στο πρώτο ή στο τελευταίο βαγόνι, ο δρόμος μας είναι κοινός, όπως και ο στόχος μας.

Είματε υποχρεωμένοι να συνενοηθούμε, γιατί αν δεν τραβήξουμε το δρόμο της ανάπτυξης όλοι μαζί, δεν θα πάμε πουθενα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε τα συνήθη θύματα της ανεπάρκειας και της ψευτιάς, του τοπικισμού και του κομματισμού.

Η Ηλεία είναι τραγικό παράδειγμα εκμετάλευσης και απαξίωσης και στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο σε δύο πυλώνες. Στο τοπικιστικό διχασμό και στον παπικό κομματισμό.

Στον τοπικισμό σταμάτησαν τα μεγάλα έργα στο Νομό και χάθηκαν οι μεγάλοι στόχοι. Στον κομματισμό θάφτηκε η ανάπτυξη και ο τόπος μας καταδικάστηκε στην μιζέρια.

Ακόμα και σήμερα που το ΕΒΕ Ηλείας αλλάζει σελίδα, τα δαιμόνια του μίσους προσπαθούν να συντηρήσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος. Είναι η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, είναι η ώρα να γυρίσουμε την πλάτη στους τοπικισμούς και να θάψουμε οριστικά ότι μας κράτησε τόσο χαμηλά στο παρελθόν. Στους ψηλούς στόχους δεν χωρούν μεμψιμοιρίες, δεν αντέχουν τοπικισμοί δεν μας χωρίζουν  τα κόμματα.

Η κοινή μας πορεία, η ολική πρόοδος του Νομού απο άκρου σε άκρο, είναι η μόνη διαδρομή για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Οι κοινές ανάγκες περισεύουν, οι κοινοί στόχοι υπάρχουν. Η απόφαση όλων μας λείπει.

Μπαίνουμε όλοι στη μάχη για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, τις συνήθειές μας, τα πάθη μας. Μπαίνω πρώτος εγώ στη μάχη για να κλείσουμε όλα αυτά που μας πονάνε, να τελειώσουμε με όλα αυτά που ματώνουν τον Πύργο και την Αμαλιάδα, τη Ζαχάρω και την Κρέσταινα, τη Βάρδα και τα Λεχαινά, να τελειώνουμε επι τέλους με τους μπλέ και τους πράσινους, τους πράσινους και τους κόκκινους ή και με ότι τέλος πάντων μας απαγορεύει να συννενοηθούμε. Ας σεβαστούμε ο καθένας το γείτονα του ή τη διαφορετικότητα του, σε όποιο πεδίο κι άν αυτή υπάρχει. Γιατί τότε, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, να προτείνουμε, να συζητάμε, να συννενοούμαστε, να συντονιζόμαστε και να κερδίζουμε στο τέλος. Να κερδίσουμε την ανάπτυξη, την πρόοδο, την προσωπική ευημερία και ευτυχία. Να γίνουμε αντάξιοι του τόπου μας, να γίνουμε αντάξιοι της ιστορίας μας. Να πάμε μπροστά γρήγορα και δυναμικά.

Χρειάζεται τόλμη? για να αποφασίσουμε το αυτονόητο και να πάμε μπροστά;

Χρειάζεται περισσότερο από τον κοινό νου? για να μην γίνουμε θύματα τοπικιστικών παπαγάλων;

Όλα αυτά ένα και μόνο στόχο έχουν. Να μετατρέψουν τις ευθύνες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την πρόοδο του τόπου, σε τοπικιστικό πρόβλημα.

Όμως ως εδώ! Εμείς θα πάμε μπροστά! με αποφαστικότητα, με συνέπεια, με όραμα, με πρόγραμμα και με  ικανότητα.

Ελάτε όλοι μαζί! πέρα από τοπικισμούς,  πέρα από κόμματα, για  να φτιάξουμε την Ηλεία που μας αξίζει!

φιλικά

Πέτρος Παπαδάτος

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.