Διευκρινίσεις για τις συντάξεις του ΙΚΑ….

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος για το πως θα μπορέσουν να υπολογίσουν τις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.Τα πέντε από τα δέκα τελευταία έτη μπορούν να επιλέξουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για τον υπολογισμό της σύνταξής τους. Διευκρινίσεις για τις συντάξεις δίνονται σε εγκύκλιο του Ιδρύματος, όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:
– Για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνονται υπόψη τα πέντε έτη που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος από το σύνολο των δέκα ετών που προηγούνται εκείνου στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης. Οι συντελεστές διαμορφώνονται ανάλογα με το έτος.

-Το σύνολο των συντάξιμων αποδοχών -όπως έχουν αναπροσαρμοστεί- θα διαιρεθεί με το σύνολο των ημερών εργασίας  που πραγματοποίησε ο ασφαλισμένος μέσα σε αυτά τα πέντε έτη. Δεν μπορεί να είναι λιγότερες από 1.000 ημέρες. Με το μέσο ημερομίσθιο που θα προκύψει θα γίνει η κατάταξη σε ασφαλιστική κλάση.

– Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνονται 1.000 ημέρες θα καλείται ο ασφαλισμένος να επιλέξει άλλη πενταετία και στη συνέχεια θα γίνεται διπλός υπολογισμός της ασφαλιστικής κλάσης.

– Αλλαγές στον υπολογισμό της σύνταξης θα υπάρξουν για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά το 2015.

Στο μεταξύ σε άλλη εγκύκλιο καθορίζεται το ωράριο εισόδου των ασφαλισμένων στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Για παράδειγμα, το Γραφείο Πρωτοκόλλου θα λειτουργεί από τις 7.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.