Δημοσκόπηση GPO: Ποιοι βουλευτές είναι πρώτοι σε Α΄και Β΄Αθηνών -Καταρρέουν τα ηχηρά ονόματα

dimoskopisi vouliΤην έντονη δυσαρέσκεια τους προς τα πρωτοκλασάτα ονόματα των κομμάτων έδειξαν οι ψηφοφόροι στην δημοσκόπηση της εταιρεία GPO, αφού τους γύρισαν την πλάτη. Χαρακτηριστικό είναι πως στις δύο περιφέρειες της Αθήνας -Α” και Β” – ο χάρτης των προτιμίσεων έχει αλλάξει.

Συγκεκριμένα στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές. Στη Β΄Αθηνων η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάνης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη. Εντύπωση προκαλεί η χαμη λή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.

Στη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του newpost η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην Α” Αθηνών και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β” Αθηνών. Συγκεκριμένα στην Α” Αθηνών, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%.

Η ΧΑ παραμένει τρίτο κόμμα και στις δύο περιφέρειες ενώ εντυπωσιακό είναι πως το στην Α΄ όσο και και στη Β” Αθηνών το ΚΚΕ προηγείται του ΠΑΣΟΚ.

Α” Αθηνων

ΝΔ 21,2% ΣΥΡΙΖΑ 20% ΧΑ 8,5% ΚΚΕ 5,9% ΠΑΣΟΚ 5,0% ΑΝΕΛ 3,9% ΔΗΜΑΡ 3,6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α” Αθηνών στο 19,9%.

Β” Αθηνών

ΣΥΡΙΖΑ 24,2% ΝΔ με 17,0% ΧΑ 8,2% ΚΚΕ 6,5% ΠΑΣΟΚ 4,1% ΑΝΕΛ 4,1% ΔΗΜΑΡ 3,8%

Υψηλό είναι και στη Β” Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.