Δεύτερο κόμμα οι ανεξάρτητοι…Φτερά και πούπουλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Κομματικά συντρίμμια αφήνει πίσω του το νέο μνημόνιο, με μία Βουλή, στην οποία δεύτερη  δύναμη είναι πλέον οι… ανεξάρτητοι  βουλευτές. Ο αριθμός τους ανέρχεται  πλέον στους 64, με τους 22, που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τους 21 που βρέθηκαν εκτός ΝΔ και τους δύο, που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του ΛΑΟΣ. Μέχρι την ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι ήταν 18 και σε αυτούς προστέθηκε και ο Αργύρης Λαφαζάνης, που αποχώρησε μόνος του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν επιλέξει να απουσιάσει από την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.
Η ΝΔ έρχεται πλέον  τρίτο κόμμα, καθώς από τους 83, που είχε περιορίστηκε τώρα στους 62, ενώ σημαντικές απώλειες κατέγραψε  και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η δύναμη μειώθηκε στις 131 έδρες.

Αλλά και ο ΛΑΟΣ βρίσκεται τώρα στις 16 έδρες, μετά τη διαγραφή των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, που ψήφισαν το νέο μνημόνιο – οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων διεγράφησαν γιατί καταψήφισαν.

Αμετάβλητες έμειναν  οι δυνάμεις των δύο κομμάτων της  αριστεράς, με το ΚΚΕ να έχει 21 έδρες  και τον ΣΥΡΙΖΑ 9.

Γίνεται πλέον φανερό ότι αυτή η Βουλή με τη συγκεκριμένη σύνθεση (ή μάλλον αποσύνθεση) είναι  εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο  να μακροημερεύσει.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.