ΔΕΝ φεύγει με ΤIΠΟΤΑ ο Jeffry.Από αναβολή σε αναβολή η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Εκνευρισμό σε μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο νέας αναβολής της Εθνικής Συνδιάσκεψης που είχε προγραμματιστεί για 3 και 4 Μαρτίου και συζητείται για 8 και 9 Μαρτίου.
Πολλοί συνδέουν απολύτως αυτές τις αναβολές με την τακτική -όπως λένε- του Γ. Παπανδρέου με την ψυχολογία του απερχόμενου να απαξιώσει όσο μπορεί το κόμμα που θα παραδώσει, όπως για παράδειγμα ερμηνεύεται η επιμονή του στην διαδικασία της απ’ ευθείας εκλογής νέου προέδρου από τη βάση, όταν οι ίδιες οι νομαρχιακές επιτροπές έχουν απαντήσει ότι δεν έχουν ούτε λεφτά, ούτε μέλη, ούτε εθελοντές (θα χρειαστούν 5.000 με 10. 000 για να βγει η διαδικασία με κάλπες σε όλη την Ελλάδα).
Στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει και το έχει μεταφέρει και στην Ιπποκράτους ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος επειδή δε θέλει να χαλάσει την πολύχρονη σχέση του με τον Γ. Παπανδρέου δεν.. εμφανίζεται κατηγορηματικός και στις συζητήσεις που κάνει, ενώ παρουσιάζει τα προβλήματα, λέει ότι τελικά η απ’ ευθείας από τη βάση εκλογή μπορεί να γίνει.

Το μείζον ζήτημα όπως αναλυτικά εξετάστηκε και σε σύσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τους συνεργάτες του στο γραφείο του στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη και συζητήθηκε (ως μέσο πίεσης) η αναβολή για λίγες ημέρες της Εθνικής Συνδιάσκεψης, ήταν ότι το ταμείο του ΠΑΣΟΚ είναι μείον και δεν υπάρχουν χρήματα όχι για την απ΄ ευθείας εκλογή αλλά ούτε και για την Εθνική Συνδιάσκεψη.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κλήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ώστε να ενημερώσει πότε ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών θα υπογράψει την τροπολογία με την οποία θα δοθεί η πρώτη δόση από τον κρατικό προϋπολογισμό στα κόμματα. Και επίσης δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου έλεγαν μετά από αυτή τη σύσκεψη ότι σκοπίμως ο κ. Βενιζέλος καθυστερεί να υπογράψει επειδή δεν επιθυμεί απ’ ευθείας εκλογή.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου όμως έλεγαν άλλα. Ότι ο ίδιος δε θεωρεί και την πιο ευφυή πολιτική απόφαση μία από τις τελευταίες του υπογραφές ως υπουργός Οικονομικών να είναι να δοθούν λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, το οποίου λίγες ημέρες αργότερα θα αναλάβει την τύχη του ως νέος πρόεδρος…

Και εξ’ αυτού προκύπτει και ότι η παραίτηση Βενιζέλου από το υπουργείο Οικονομικών είναι πλέον ζήτημα ημερών. Ίσως και πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη εφόσον η Σύνοδος Κορυφής της 1 και 2 Μαρτίου δεν έχει αφήσει εκκρεμότητες για την Ελλάδα…

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.