«Δεν εργαζόμαστε σε σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

 «Δεν εργαζόμαστε σε σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε γνώση σεναρίων αντιμετώπισης των επιπτώσεων ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και δεν εργάζεται πάνω σε τέτοια σενάρια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος σχολιάζοντας χθεσινό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ροϊτερς, υπογράμμισε ότι στο μόνο σενάριο στο οποίο δουλεύει η Επιτροπή είναι αυτό της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ και της στήριξής της.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν κάποιες χώρες ή κάποιοι οργανισμοί εκπονούν παρόμοια σενάρια. «Η Επιτροπή δεν κάνει σενάρια ταινιών καταστροφικού περιεχομένου», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Ο. Μπαγί.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα και να αναμείνουμε την απόφαση του ελληνικού λαού στις 17 Ιουνίου και αρνήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις ελληνικών πολιτικών κομμάτων περί του αιτήματος επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της Συνθήκης Σέγκεν, ο Μπαγί σημείωσε ότι, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και προσώπων, μόνο για λόγους δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας τάξης και όχι για οικονομικούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.