Δεν αποκλείουν οι Τούρκοι είσοδο του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ

B951F58E0371FCFFAA415E8A8EC9BCF0.jpg

Το σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας «Μπαρμπαρός» (Barbaros Hayrettin Pasa), που διενεργεί έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, θα μπορούσε να εισέλθει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου σε τρεις εβδομάδες, για να συνεχίσει την εξερεύνηση εν αναμονή της έγκρισης του πρωθυπουργού, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», ο κ. Γιλντίζ ανέφερε ότι το «Μπαρμπαρός» έχει βάλει τρυπάνι στις ακτές της περιοχής Μερσίνης, Αλεξανδρέττας, Αττάλειας.

«Θα εργαστεί εκεί για ακόμη τρεις εβδομάδες. Αργότερα, θα μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό για το αν θα εισέλθει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Αν ο πρωθυπουργός το εγκρίνει, το σκάφος θα μπορούσε να εισέλθει στα βόρεια ή νότια της Κύπρου, γιατί έχει μια τεχνική και πολιτική διάσταση» είπε.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, γράφει η εφημερίδα, ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει ένα νέο σκάφος, ανάλογα με το φόρτο εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.