ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Αποχώρησαν από την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

xray

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι σε εξέλιξη. Τον λόγο ζήτησαν μόνο 4 από τους 6 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις τους αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την ψηφοφορία.

“Ζητώ να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζεται σώμα και επιτροπές”, είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος και έκανε λόγο για “show με συλλήψεις αρχηγού και 6 βουλευτών”.

“Ευτυχώς για την κοινή γνώμη και τους τεως ψηφοφορους της ΝΔ που καταλαβαίνουν το σόου που έγινε πριν από 20 ημέρες και έρχονται στην Χρυσή Αυγή δείχνουν οτι η Χρυσή Αυγή ήταν ειναι και θα παραμείνει εδώ”, κατέληξε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

“Επιθυμώ να επαναλάβω ότι πρόκειται για μια άθλια σκευωρία. Οι παράνομες διώξεις αποκαλύφθηκαν στα μάτια λαού. Δεν θα ψηφίσουμε, θα απέχουμε από ψηφοφορία”, είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επανέλαβε ότι οι διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γίνονται με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας, της Κομισιόν και των ΗΠΑ, αντί στο εδώλιο να καθίσουν κλέφτες, απατεώνες που ξεπούλησαν χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

Σε πιο συναισθηματικό ύφος κινήθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Είπε ότι: “διώκομαι γι αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω να απολογηθώ για καμία, δεν έχω διαπράξει κάτι που να είναι μεμπτό. Βρίσκομαι εδώ γιατί υπήρξε μια αναφορά ονόματος ενός ψευδομάρτυρα με την επωνυμία «Ε», ότι με γνώρισε σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Γι’ αυτό δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα.

Είπε ότι είναι φορτισμένος συναισθηματικά γιατί δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την θέση.

Είπε επίσης ότι να προσφέρεις τον μισθό σου σε όσους ανάγκη, και κακούργημα.

“Θέλω να αρθεί η ασυλία μου για να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια”, είπε ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

Στους βουλευτές έχει ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών, για τους οποίους ζητείται η άρση της ασυλίας τους και δίπλα, οι βουλευτές θα ψηφίζουν «υπέρ», «κατά», «παρών». Επίσης υπάρχει και «λευκό» ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία είναι ονομαστική αλλά δεν είναι μυστική. Μετά το πέρας της, δηλαδή, θα είναι δυνατό να διαπιστωθεί ποιος βουλευτής ψήφισε τι.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έχει εισηγηθεί ήδη την άρση της ασυλίας των έξι και η Ολομέλεια θα έχει την τελική κρίση.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.