Δήμος Πύργου: Σχέδια και δράσεις για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης

Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβρίλης Λιατσής, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Διονύση Μπέλτσου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσίασε μια σειρά σχεδίων και δράσεων για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιατσής, παρουσίασε τα σχέδια ένωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου και με άλλα σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού και οργάνωσης γύρω από την κεντρική πλατεία.

Επιπλέον, ο κ. Λιατσής σημείωσε πως αρχές Απριλίου, αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη προσωπικού-φυλάκων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Βασικό σημείο αναφοράς, αποτελεί το πρόγραμμα υλοποίησης για την τουριστική αναβάθμιση της πόλης, ώστε οι τουρίστες που θα έρχονται από το Κατάκολο να αποβιβάζονται στην οδό Μανωλοπούλου και στην συνέχεια να ανεβαίνουν από την οδό Μιαούλη, ή όπως επιθυμούν, να εισέρχονται πεζή στο κέντρο της πόλης, καθοδηγούμενοι από χάρτη και να καταλήγουν στο Μουσείο.

Ακόμα, ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες στο Κατάκολο, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, προκειμένου να επισκέπτονται οι τουρίστες την πόλη του Πύργου, στον διαθέσιμο χρόνο που θα έχουν.

Στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής, είναι και η τοποθέτηση περιπτέρων στην οδό Διάκου τα οποία θα χρησιμοποιούν χειροτέχνες, με μίσθωση ελάχιστου ποσού, ενώ για το Πάσχα θα γίνονται και μικρές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πύργου, κ. Διονύσης Μπέλτσος επεσήμανε τις εργασίες καθαρισμού, αποκατάσταση ζημιών κλπ, των οδών γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια στους πεζόδρομους, πέριξ της πλατείας, τοποθέτηση επιστήλιων καλαθιών απορριμμάτων, καθώς επίσης από την ερχόμενη Δευτέρα θα εκτυπωθούν ενημερωτικά-πληροφοριακά φυλλάδια της πόλης και πληροφοριακές πινακίδες σε διάφορα σημεία του Πύργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.