Δήμος Ήλιδας: Μετά τις φωτιές….έρχονται οι πλημμύρες

Ένα δύσκολο καλοκαίρι, πέρασε φέτος ο Δήμος Ήλιδας, ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν πριν από ένα μήνα περίπου και ειδικότερα στις περιοχές Γεράκι, Κρυονέρι, Ανάληψη, Περιστέρι και Δαφνιώτισσα.

Το Amaliadanews.gr, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στις συγκεκριμένες περιοχές, καταγράφοντας παράλληλα τις επιπτώσεις των πυρκαγιών.

Οι κάτοικοι των χωριών, είδαν την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει τις περιουσίες τους ( ελιές, καλλιέργειες, αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες κλπ) και παράλληλα να δίνουν μια μάχη μαζί με τους πυροσβέστες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια τους.

Ο απολογισμός της φωτιάς είναι τραγικός, με τους κατοίκους να μετράνε τις αμέτρητες πληγές που άφησε η μανία της φωτιάς,ενώ μεγάλη καταστροφή καταγράφεται και στο περιβάλλον.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει στα όρια τους αφού τα ζώα τους δεν μπορούν να βοσκήσουν και ούτε έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σανό για να τα ταΐσουν, με αποτέλεσμα τα ζώα να λιμοκτονούν και οι κτηνοτρόφοι να βλέπουν την οικονομική τους καταστροφή να έρχεται, ζητώντας την άμεση βοήθεια από τον Δήμο Ήλιδας και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, οι αγρότες της περιοχής, είδαν την παραγωγή τους να καίγεται και πλέον η αποκομιδή των αγροτικών προϊόντων να καθίσταται αδύνατη.

Και τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ….

Μετά τις φωτιές υπάρχει και ο κίνδυνος των πλημμυρικών φαινομένων κατά την διάρκεια του χειμώνα, αφού δεν υπάρχουν δέντρα για να συγκρατήσουν τα νερά της βροχής και κατ΄επέκταση η ορμή των νερών θα είναι επικίνδυνη.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που ξέσπασαν, καθώς κι ότι ο Δήμος  θα προχωρήσει άμεσα σε αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, για να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν τα πλημμυρικά φαινόμενα, προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών, να μην ξαναζήσουν έναν νέο εφιάλτη.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, καθώς και των κατοίκων για να γίνει κατάσβεση της φωτιάς, τονίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και γενικότερα να γίνει επίσπευση και για αντιπυρική προστασία .

Τέλος, οι κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να ορθοποδήσουν ξανά, ενώ αγωνιούν πως μετά την καταστροφική πύρινη λαίλαπα, θα έρθουν οι πλημμύρες.

Το Καλοκαίρι έφυγε, ο Χειμώνας έρχεται….

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.