Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου για τις αποφάσεις κήρυξης των Δήμων Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

georgiopoulos perif

Μετά την κήρυξη των Δήμων Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως γνωρίζετε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απέστειλε στον Περιφερειάρχη τις εξουσιοδοτήσεις για την παράταση κήρυξης έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας τους προβλήματος των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες μέρες στον Νομό.

Ο Περιφερειάρχης εξαντλώντας τα όρια των αρμοδιοτήτων που του παρέχει ο Νόμος, εξέδωσε τις αποφάσεις και για τους τρεις Δήμους και πριν από λίγο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας απέστειλε τις σχετικές αποφάσεις προς τους Δήμους. Από αυτή τη στιγμή λοιπόν οι Δήμοι βρίσκονται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μέχρι την 31η -12-2014.

Η χωροθέτηση όπως γνωρίζετε και η εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων. Η Περιφέρεια ως όφειλε, έπραξε το καθήκον της. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν όπως αναλογεί στις αρμοδιότητες τους περαιτέρω το θέμα.

Θέλω να τονίσω ότι και οι τρεις αποφάσεις έχουν ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο και για τους τρεις Δήμους. Ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων από τη συλλογή, την μεταφορά, την χωροθέτηση κ.λ.π. ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.