Γυναίκες και άντρες εθισμένοι με το… εξωσυζυγικό σεξ !!!!….

Aποκαλυπτικά έως «πικάντικα» είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2011. Ανάμεσα στους στόχους της έρευνας ήταν η διερεύνηση της συμμετοχής του παράγοντα της ηλικίας του ερωτικού συντρόφου στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και η γενική εκτίμηση της ροπής για εξωσυζυγικές και παράλληλες σχέσεις.

Τις αλλαγές που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στις παγιωμένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα επιβεβαιώνουν οι 447 ενήλικες συμπολίτες μας, ηλικίας 18 έως 57 ετών, που συγκρότησαν ένα πραγματικά πολυσυλλεκτικό δείγμα ως προς το γένος, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και την οικογενειακή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ανδρών και η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι η ομάδα από 31 έως 40 ετών.

Τα άτομα με ανώτερη-ανώτατη εκπαίδευση είναι σχεδόν τριπλάσιο του ποσοστού των ατόμων με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φαίνεται, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «μορφωμένο»… δείγμα.

Περίπου το 80% των ανδρών ηλικίας από 18 έως 40 ετών εμφανίζονται πρόθυμοι να βρεθούν με γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας.

Συμπληρωματικό του παραπάνω ευρήματος είναι το γεγονός ότι περίπου το 90% των γυναικών ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα έκαναν ευχαρίστως έρωτα με νεότερους άνδρες.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις εξωσυζυγικές σχέσεις, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% ομολογούν ότι «πέρασε από το μυαλό τους» να συνάψουν εξωσυζυγική ή παράλληλη σχέση. Επιπλέον, σε σχέση με παλιότερη έρευνα του 2001, το ποσοστό των γυναικών που δηλώνουν ότι δεν είχαν ποτέ εξωσυζυγική σχέση έχει πρακτικά υποδιπλασιαστεί.

Η ανάληψη από την πλευρά των γυναικών του παραδοσιακού ανδρικού ρόλου του «κυνηγού» θα πρέπει μάλλον να θεωρείται δεδομένη, ενώ δύο στους τρεις άνδρες και γυναίκες λένε ευθέως ότι δεν θα δίσταζαν να κάνουν σεξ με παντρεμένο ή δεσμευμένο άτομο.

ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ
Δύο στους τρεις δεν είναι ικανοποιημένοι

Οι διαφορές στις επιλογές των δύο φύλων σε σχέση με τη σεξουαλική συμπεριφορά είναι πλέον ανύπαρκτες… Τα 2/3 των ανδρών και των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένα από την κύρια ή συζυγική σχέση και γι’ αυτό σκέπτονται το ενδεχόμενο μιας άλλης σχέσης. Εκείνο που, επίσης, δείχνει ότι αλλάζει είναι η αντίληψη του σύγχρονου ευ ζην, στο οποίο τείνει να ενταχθεί η πολυγαμία. Αν και μέχρι πριν από δύο δεκαετίες οι εξωσυζυγικές και παράλληλες σχέσεις αποτελούσαν ανδρικό «προνόμιο», φαίνεται ότι στις μέρες μας τα ποσοστά ανδρών και γυναικών που διατηρούν ή είχαν παράλληλη σχέση έχουν σχεδόν εξομοιωθεί.

Το 41,2% των ερωτηθέντων ανδρών δηλώνει ότι έχει πολύ συχνά ή μερικές φορές παράλληλη σχέση, έναντι ποσοστού 35,3% των γυναικών. Μικρή διαφορά υπάρχει, επίσης, ανάμεσα στο ποσοστό των ανδρών και γυναικών που δεν είχαν ποτέ παράλληλη ή εξωσυζυγική σχέση: 37,6% των ανδρών έναντι 40,4% των γυναικών. Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στο ερώτημα «αν θα έκαναν σεξ με ένα δεσμευμένο ή παντρεμένο άτομο». Δύο στους τρεις άνδρες και γυναίκες (ποσοστό ανδρών 68,3% και ποσοστό γυναικών 64,7%) δηλώνουν ότι θα έκαναν σεξ με δεσμευμένο ή παντρεμένο άτομο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΤΟ ΣΕΞ
Οι νέοι άνδρες αναζητούν μεγαλύτερες

«Από την έρευνα προκύπτει ότι στο σεξ ο παράγοντας ηλικία παίζει δευτερεύοντα ρόλο», αναφέρει ο κ. Ζήσης Παπαθανασίου, επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας-Σεξολόγος, διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. «Σ’ αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι η σεξουαλικότητα αποσυνδέεται όλο και περισσότερο από τις μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις, με συναισθηματική κάλυψη και προοπτική γάμου, ιδιαίτερα για τους νεαρούς άνδρες.

Από την άλλη μεριά το »pick» της ανδρικής σεξουαλικότητας τοποθετείται, από βιολογικής πλευράς, γύρω στην ηλικία των 20 ετών, ενώ στη γυναίκα λίγο μετά τα 30. Είναι όμως σαφές ότι οι περισσότεροι νέοι άνδρες αναζητούν μια περισσότερο έμπειρη γυναίκα, για να διδαχθούν στο σεξ, νιώθοντας ότι παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Η φροντίδα για την εμφάνιση, η άσκηση, η μόρφωση και η οικονομική αυτοτέλεια προσδίδουν στις γυναίκες αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουν έναν άνδρα της επιλογής τους, τα δε ναρκισσιστικά στοιχεία επιτείνουν επιλογές προς νεότερους άνδρες»…………

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.