ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Οι απανταχού Έλληνες τιμούμε την 25η Μαρτίου, τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας.

Το 1821 ο  λαός με αγάπη για την πατρίδα, με  δύναμη ψυχής, με πίστη σε  αξίες και ιδανικά και  «οπλισμένος» με αποφασιστικότητα,  ομοψυχία και αλληλεγγύη, πολέμησε  για την εθνική του αξιοπρέπεια και ταυτότητα,  για την ίδια του την υπόσταση.

Οφείλουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης  στους  Ήρωες του 21, που με μεγαλείο ψυχής, αυταπάρνηση, ανυπότακτο φρόνημα   και  αυτοπεποίθηση  θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους  για την απελευθέρωση της πατρίδας μας,  ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη και  πηγή υπερηφάνειας για όλους μας.

Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της Επανάστασης του 1821. Μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε, να αισιοδοξούμε  και να μην εγκαταλείπουμε ποτέ τα ιδανικά  και τους στόχους μας. Το μήνυμα είναι  η αλληλεγγύη,  η συλλογική προσπάθεια, το συλλογικό όραμα, η ενότητα και αγώνας για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία.

Σήμερα όμως η επέτειος των 191 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας βρίσκει τη χώρα μας στις δυσκολότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της, καθώς πέραν των σοβαρών οικονομικών μας προβλημάτων, ζούμε σε ένα περιβάλλον δυσχερών  εξελίξεων και γενικότερης ανασφάλειας για το μέλλον. Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Προσπαθεί να «ισορροπήσει»  σε ένα περιβάλλον ασταθές, προκλήσεων και ανασφάλειας. Σήμερα, η  Ελλάδα καλείται  να δώσει μία άλλη μάχη, αναζητώντας λύσεις διεξόδου από την κρίση, λύσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Έχουμε χρέος να αξιοποιήσουμε και να εμπνευστούμε από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τους αγωνιστές της Επανάστασης, προκειμένου να ορθώσουμε και σήμερα το ανάστημά μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ευκαιρία, λοιπόν,  να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα από τη σημαντική αυτή επέτειο  για την μελλοντική μας πορεία.

Ο ελληνικός λαός έχει  αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολες στιγμές δυναμώνει και παλεύει ενωμένος για να διαφυλάξει την εθνική του αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Ο ελληνικός λαός  ξέρει ν’ αγωνίζεται και να επιβιώνει, υπερβαίνοντας δυσκολίες και καταφέρνοντας το ακατόρθωτο.

Ας ανασυγκροτήσουμε και ας ενώσουμε τις  δημιουργικές μας  δυνάμεις, προκειμένου να αποφύγουμε  τις   σκοπέλους και τις παγίδες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε,  για να ξαναχτίσουμε ένα υγιές  μέλλον,  όπως εμείς επιθυμούμε. Ας προσδιορίσουμε το χρέος αλλά και τις  ευθύνες μας για να δώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει.

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της επετείου ας αντλήσουμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά και ας  εορτάσουμε πάνδημα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας μια επέτειο άξια σεβασμού και να συνεχίσουμε μία κληρονομιά πολύτιμη, ικανή να δώσει ελπίδα και θάρρος.
Ο ΑΝΤΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.