Για άνοιγμα στους επενδυτές μιλά ο Χατζηδάκης

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψής του στην Κίνα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια πια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές. Υπάρχουν μηνύματα αισιόδοξα, μέρα-μέρα, μήνα-μήνα και η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στην πώληση του μεριδίου της Hochtief στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε καναδικό συνταξιοδοτικό fund, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ένας αξιόπιστος επενδυτής αποφάσισε να επενδύσει μεταξύ άλλων και στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

«Είναι θετικό, δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και νομίζω βοηθάει και στην προσπάθεια που κάνουμε για την προσέλκυση επενδύσεων», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη για την προετοιμασία του ταξιδιού στην Κίνα συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, μετά από επίσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις τουριστικές ανταλλαγές.

Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.

Την επίσημη αποστολή θα πλαισιώνει ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συνάδελφούς τους για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.