Βραδιές ντοκιμαντέρ από το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών………

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών συνεχίζει την πρωτοβουλία «Βραδιές Ντοκιμαντέρ» με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Into Eternity: A Film for the Future», σήμερα Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 10:00 μ.μ. μέχρι τις 11:30 μ.μ. στο στην Αμαλιάδας Cine Cinema (Αντωνίου Πετραλιά και Σμύρνης).
Με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον σεισμό στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011, το τσουνάμι και τις εκρήξεις στους πυρηνικούς αντιδραστήρες που ακολούθησαν, το ντοκιμαντέρ θυμίζει τους ανυπολόγιστους κινδύνους που εγκυμονεί η παραγωγή της πυρηνικής ενέργειας για την ανθρωπότητα.
Η ταινία ταξιδεύει τους θεατές σε έναν κόσμο που δεν έχουν ξαναδεί: εκεί όπου μαζεύονται μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών αποβλήτων από τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Στη Φιλανδία έχει κατασκευαστεί το πρώτο «νεκροταφείο» ραδιενεργών αποβλήτων, σκαμμένο στο βάθος ενός τεράστιου γρανιτένιου βράχου.
Υπολογίζεται ότι θα παραμείνει ασφαλές για 100.000 χρόνια.
Ποιός όμως μπορεί να διανοηθεί και να εγγυηθεί για τις συνέπειες αν ποτέ, για κάποιο λόγο, αυτό το Κουτί της Πανδώρας ανοίξει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.