Βρέθηκε το αρχείο των γερμανικών αποζημιώσεων……..(video)

Το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εστάλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στην αποκάλυψη ότι βρέθηκε το αρχείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις που αναζητούσε η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών σε τοποθέτηση του στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο Φίλιππος Σαχινίδης οι δερματόδετοι φάκελοι που περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό απόφασης και ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες ως αποζημίωση για όσα υπέστησαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στην κατοχή βρέθηκαν στη Διεύθυνση Δ25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Βάσω Παπανδρέου και έστειλε αντίγραφο του αρχείου προκειμένου να πάρουν τα μέλη της επιτροπής μία μικρή «εικόνα» για το αρχείο.

«Περιλαμβάνει δηλαδή ποιους το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά από δικαστικές τελεσίδικες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 ανέλαβε να αποζημιώσει με βάση κάποια χρήματα που δόθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Φίλιππος Σαχινίδης και ξεκαθάρισε ότι το θέμα των αποζημιώσεων παραμένει ανοιχτό.

Ένταση μεταξύ Κιλτίδη – Πολύδωρα

Στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης στην Βουλή. Μία παρατήρηση του αντιπροέδρου της βουλής Β. Πολύδωρα προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Κιλτίδης ότι ο χρόνος του τελείωσε ήταν αρκετή για να ακουστούν βαριές κουβέντες. «Δεν είσαι καλά, να παραιτηθείς από βουλευτής» ήταν μερίκά από όσα ακούστηκαν.

Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens, με την οποία η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 164 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πλην του Φραγκίσκου Παρασύρη, που καταψήφισε, και της Άννας Νταλάρα που ψήφισε «παρούσα».

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία με τη Siemens

Θρίλερ με τη διάταξη για τη Siemens

Στο παρά ένα της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αιφνιδιαστικά η συνεδρίαση διεκόπη προς στιγμή και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με τονΑπόστολο Κακλαμάνη κι άλλα κυβερνητικά στελέχη αποσύρθηκαν κι έκαναν ολιγόλεπτη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Απ. Κακλαμάνη ζητήθηκε να αποσυρθεί η διάταξη με την οποία προχωρεί το δημόσιο σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Παράλληλα, προκλήθηκε ανησυχία γιατί στην Ολομέλεια υπήρχαν ελάχιστοι βουλευτές και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Τελικά κρίθηκε ότι η απόσυρση της επίμαχης διάταξης θα ήταν πλήγμα για την κυβέρνηση καθώς κανείς άλλος υπουργός δεν συμφώνησε με την πρόταση για απόσυρση της διάταξης.

Τελικά η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά ο Απ. Κακλαμάνης αποχώρησε από την αίθουσα, καθώς αποφάσισε συνειδητά να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.